XX Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата – Габрово 2011

БиеналеВ рамките на ежегодния габровски Фестивал на хумора, на 21 май т.г. от 11.00 ч. в Дома на хумора и сатирата ще се състои официалното откриване на XX-то Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата – Габрово 2011 и награждаването на лауреатите.
Тази година Биеналето празнува кръгла годишнина, която ще бъде почетена от десетки творци от близки и далечни страни, от сътрудници, приятели и партньори на Дома на хумора и сатирата. Организатори на престижния международен форум на хумористичните изкуства са Музеят „Дом на хумора и сатирата”, Община Габрово, Министерството на културата и Сдружението „Хумор на народите”. Мотото „Светът е оцелял, защото се е смял” е вдъхновило за участие в неговите 20 издания 9160 автори от 173 страни в света. Тази година то за пореден път събира под покрива на габровската Весела къща творбите на хумористи и сатирици от близо и далеч. В залите на Дома са аранжирани изложбите от 6-те конкурсни раздела: карикатура, графика и рисунка, живопис, скулптура, хумористична фотография, плакат.
В рамките на Международното биенале, на 22 май т.г. от 9.00 ч. в зала „Грехът” на Дома на хумора и сатирата ще се проведе XIV-та Национална среща-наддумване „Благолаж 2011”, която ще даде възможност на участници-сладкодумци от всички краища на страната и на българи от чужбина да изявят своите разказвачески умения и да споделят вицове и анекдоти по темата „Смехът е здраве!”.
Домът на хумора и сатирата се включва в инициативата „Нощ в музея” и ще бъде отворен за посещения до късно през нощта след традиционния габровски карнавал. На 21 май от 21.00 до 24.00 ч. изложбените зали и атракции ще бъдат на разположение на всички габровци и гости на града.

Tweet

Габрово байк

Приятели

Смолян
Уеб дизайн и изработка сайтове
България - бъди информиран
ДА или НЕ
Илюзионистът

Кой е онлайн

В момента са 0 users и 1 гост online.Етър
Боженци
Библиотека Априлов Палаузов
Дом на хумора и сатирата

Последвайте ни в

Не пропускайте:

Анкета

Колко често се усмихвате?: