Първи камък в Стената на смеха

Дата: 
Събота, 15 Май, 2010 - 10:30

В Деня на Габрово – 15 май – точно в 10.30 ч. в Парка на смеха до Дома на хумора и сатирата ще започне традиционната Весела празнична суматоха.
Доброто настроение в карнавалния ден ще „запали” Представителният оркестър „Габрово” с ръководител Николай Венков. Под звуците на весели маршове и популярни мелодии ще се развеят знамена с емблемите на досегашните габровски карнавали. Флаговете, които ще дефилират следобед и в карнавалното шествие, ще припомнят темите на карнавала през последните години – С усмивка към Европа, Аз обичам карнавала, Екология и еволюция, Аз съм българче, обичам..., Ден година храни...
Основен акцент в празничната суматоха ще бъде церемонията по полагането на първия камък в бъдещата Стена на смеха. Идеята за нейното изграждане бе обявена пред габровци на 1 април, при откриването на паметника на габровската котка в Дома на хумора и сатирата. Д-р Тодор Шандурков и Слави Бонев – автори на идеята и сценаристи на габровския карнавал – считат , че Денят на Габрово е най-подходящото време за начало на това важно начинание.
Първият камък в Стената на смеха ще бъде символично отбелязан с надпис „Весело Габрово”. Това всъщност е оригинална рисунка на ученичката Йоанна Николова от СОУ „Райчо Каролев”, с която възпитаничката на преподавателката Антония Баракова участва в едноименния Общински конкурс за детска рисунка, организиран от Дома на хумора, Клуб „Приятели на Белгия” – Габрово и Фондация „Марсел Де Бископ” – гр. Аалст (изложбата от конкурса може да се види в Дома на хумора и сатирата).
Всички участници и гости на тържеството ще могат да си изтеглят късметче от Стената на смеха, както и да оставят свое послание или споделят съкровено желание.
Екипът на Веселата къща напомня, че смехът е най-добрият лечител. Организаторите на тържеството твърдят, че усмивките са заразни и призовават: „Бъдете приносители! Нека епидемията от смях започне от Габрово!”

Дарина Маринчевска
Дом на хумора и сатирата – Габрово
www.humorhouse.bg

Tweet

Габрово байк

Приятели

Смолян
Уеб дизайн и изработка сайтове
България - бъди информиран
ДА или НЕ
Илюзионистът

Кой е онлайн

В момента са 0 users и 2 гости online.Етър
Боженци
Библиотека Априлов Палаузов
Дом на хумора и сатирата

Последвайте ни в

Не пропускайте:

Анкета

Колко често се усмихвате?: