Международен пленер по живопис - Боженци 2011

Дата: 
Петък, 26 Август, 2011 (Цял ден)

БоженциОт 26 август до 2 септември 2011 год. Архитектурно-историческият резерват „Боженци” ще вдъхновява със своя автентичен колорит участниците в Международния пленер по живопис, организиран от Община Габрово, съвместно с представителството на Съюза на българските художници – Габрово и Художествена галерия “Христо Цокев”.
Възродил съществувалата през осемдесетте години традиция на подобни форуми в региона, пленерът успешно се вписва в съвременната културна политика на Община Габрово, насочена към открит диалог и партниране с различните творчески организации.
От първото си издание през септември 2005 г. до сега пленерът следва своите цели: да даде възможност на габровските творци да се срещнат с колегите си от страната и чужбина, да стане основа за попълване на живописния фонд на Художествената галерия (по статут участниците даряват по 2 картини, част от които остават в галерията) и да се превърне в истински празник за изобразителното изкуство.
Тази година в Боженци ще творят художниците: Георги Каралиев - комендант на пленера и Галина Христова от Габрово, проф. Димитър Чолаков от Търговище, Донка Неделчева от Ямбол, Татяна Зайцева от Мытищи - Русия, доц. Мелиха Тузун преподавател по изобразително изкуство в Коджаели университет – Турция и Георге Каруциу от Румъния.

Участниците ще представят творбите си на 2 септември от 18 ч. в Художествената галерия “Христо Цокев”.

Tweet

Габрово байк

Приятели

Уеб дизайн и изработка сайтове
България - бъди информиран
ДА или НЕ
Новини от Габрово
Илюзионистът

Кой е онлайн

В момента са 0 users и 3 гости online.

Етър
Боженци
Библиотека Априлов Палаузов
Дом на хумора и сатирата

Последвайте ни в

Не пропускайте:

Анкета

Колко често се усмихвате?: