Фотоизложба под открито небе в музея на открито

Дата: 
Четвъртък, 7 Юли, 2011 - 11:30

ЕтъраНа 07. 07. 2011г. от 11, 30 часа в АЕК „Етър” предстои да се открие изложбата „Православни храмове, скални църкви, манастири и стенописи от България”. Това е новият проект след изложбата му „Осквернени и забравени православни храмове на България”. Фотоизложбата е пътуваща и е обиколила над 17 града- Велико Търново, Добрич, Бояна, Перник и редица други. Тя е съставена от 90 снимки на православни храмове, манастири, скални църкви и стенописи в България.
Фотосите са поставени върху специални пана, които ще бъдат разположени на открито на територията на етнографския комплекс. Нейн автор е Светлозар Стоянов от хасковското село Горски извор. Авторът на изложбата е обикалял на автостоп цели 13 години , за да може да събере тези снимки и да ги превърне във впечаляваща оригинална изложба.
В момента той учи богословие в Софийския университет, защото според него религията му помага да върви напред и го доразвива като личност. Той смята, че на хората им липсва единението с Бог и истинската връзка с него. Така се поражда и идеята за нестандартната експозиция, с която да предизвика интерес сред повече зрители.
Гостите на комплекса ще имат възможността в рамките на една седмица да разгледат фотоизложбата, като нейният автор ще седи през цялото време до нея и ще разказва интересните си истории на любознателните туристи. Посетителите ще могат да си закупят и книгата "Фотоалбум на православни храмове, скални църкви, манастири и стенописи от България". Тя е плод на дългогодишния изследователски труд на Светлозар и представлява кратък двуезичен опис на заснетите от него величествени места. Младият автор иска да покаже безграничността на духа, таланта и вярата на майсторите и зографите, изразени в архитектурата и стенописите на православните светини. Да преведе хората през времето, което да преосмислим и оценим.
Христиана Стефанова

Tweet

Габрово байк

Приятели

Смолян
Уеб дизайн и изработка сайтове
България - бъди информиран
ДА или НЕ
Илюзионистът

Кой е онлайн

В момента са 0 users и 1 гост online.Етър
Боженци
Библиотека Априлов Палаузов
Дом на хумора и сатирата

Последвайте ни в

Не пропускайте:

Анкета

Колко често се усмихвате?: