Изложба „Хубава си, моя горо!”

Дата: 
Четвъртък, 21 Април, 2011 - 11:00

Дом на хумораИзложба от карикатури под наслов „Хубава си, моя горо!”, представят за първи път Дирекцията на Национален парк Централен Балкан и музеят „Дом на хумора и сатирата” в Габрово. Изложбата е посветена на Международния ден на Земята - 22 април, на Международната година на горите 2011 и на 20-годишнината от създаването на парк Централен Балкан.
Проявата е съвместна инициатива на Дома на хумура и сатирата и на Дирекцията на Парка – част от общия проект на двете институции „Изкуството – посланик на Парка”. Изложбата съдържа оригинални карикатури от художествения фонд „Хумор на народите” на Веселата къща. Представени са автори от Бразилия, България, Германия, Иран, Италия, Китай, Литва, Нигерия, Румъния, Русия, Словакия, Сърбия. Всеки един от творците е използвал острото перо на карикатуриста и с критично око е пресъздал отношението на човека към природата. В творбите има повече ирония, отколкото хумор. Вниманието на авторите е насочено към поведението и намесата на хората и начина, по който те влияят върху растителните видове. Към зрителя е отправено послание, че хората трябва да променят собствените си действия, за да защитят природата.
Изложбата ще бъде открита на 21 април 2011 г. в 11 часа в Дома на хумора и сатирата. Експозиция от копия на оригиналите ще пътува през цялата година в населените места край Националния парк и други градове в страната.

Източник: Дирекция Национален парк Централен Балкан

Tweet

Габрово байк

Приятели

Смолян
Уеб дизайн и изработка сайтове
България - бъди информиран
ДА или НЕ
Илюзионистът

Кой е онлайн

В момента са 0 users и 1 гост online.Етър
Боженци
Библиотека Априлов Палаузов
Дом на хумора и сатирата

Последвайте ни в

Не пропускайте:

Анкета

Колко често се усмихвате?: