„Котките” от Дома на хумора и сатирата гостуват на АИР „Боженци”

Дата: 
Четвъртък, 15 Март, 2012 - 10:00

И тази година габровската Весела къща ще спази установената и продължаваща вече десетилетие добра традиция – всяка година да посреща Първа пролет в резервата и да създава добро настроение и весели емоции на гостите му с изложба от своя фонд.
От 15 март до 25 април т.г. в изложбената зала на АИР „Боженци” ще бъде показана интересна колекция от художествения фонд на Дома „Хумор на народите”. Тематичната изложба „Котки” е съставена от любителски фотографии, посветени на най-гальовните домашни любимци – котките.
Снимките от колекцията са дело на участниците в едноименния конкурс, осъществен миналата година от Медията за градска култура „Елате в Габрово” и Музея „Дом на хумора и сатирата”. Тогава всички желаещи имаха възможност да публикуват на стената на „Елате в Габрово” във Фейсбук свои снимки по темата – на живи котки и свои домашни любимци, на изображения на котки под всякакъв вид и форма. За участие в конкурса бяха представени повече от 100 фотографии, за които хората гласуваха в мрежата и така определиха победителите.
Всички изпратени за конкурса фотографии бяха отпечатани и дарени за музейния фонд от Медията за градска култура „Елате в Габрово”. Миналата година колекцията бе показана в Дома на хумора и сатирата, а сега за първи път гостува на приятели и съмишленици.
В изложбата „Котки” са включени 41 любителски фотографии. Сред тях могат да се открият снимки на маски-котки, статуетки-котки, дори и хора, дегизирани като котки. Обяснимо е, че повечето снимки са на чаровни домашни любимци, заснети в причудливи и смешни пози от техните стопани. Авторите са показали, че умеят да предсказват поведението на котката, да осъществят контакт с нея, да спечелят доверието й и да уловят в обектива най-забавния момент. Снимките излъчват голяма симпатия и искрена любов към домашните любимци.

Дарина Маринчевска

Tweet

Габрово байк

Приятели

Смолян
Уеб дизайн и изработка сайтове
България - бъди информиран
ДА или НЕ
Илюзионистът

Кой е онлайн

В момента са 0 users и 1 гост online.Етър
Боженци
Библиотека Априлов Палаузов
Дом на хумора и сатирата

Последвайте ни в

Не пропускайте:

Анкета

Колко често се усмихвате?: