„Вода за живот” в Дома на хумора и сатирата – Габрово


От 21 февруари т.г. Музеят „Дом на хумора и сатирата” предлага нова интересна изложба на любителите на хумористичното изкуство.
Тематичната колекция „Вода за живот” представя 52 творби от музейния художествен фонд „Хумор на народите”. Изложбата се посвещава на обявената от ООН Международна година на сътрудничество в областта на водите – 2013.
В изложбата са включени 28 карикатури на 26 автори от 13 държави – Белгия, Великобритания, Германия, Индия, Литва, Мексико, Румъния, Русия, Турция, Франция, Чехия, Япония. България е представена от карикатуристите Любомир Михайлов, Ивайло Пенев и Николай Попов.
Творбите покриват голям период от време, защото темата за безценната вода и опазването на водните ресурси е винаги актуална и отдавна е във фокуса на творците с активна гражданска позиция.

Изложбата „Вода за живот” представя и 24 впечатляващи плаката по темата, дело на майстори-графици и дизайнери от Япония, Корея и Испания. Сред авторите се открояват имената на лауреатите на Международното биенале на хумора и сатирата в изкуствата: Кумнам Бек (Корея) – носител на Голямата награда „Златният Езоп” от XVI-то Биенале през 2003 г. и Коджи Миуа (Япония) – носител на специална награда от XIX- то издание на Биеналето през 2009 г.

Изложбата ще остане в зала 6 на Музея „Дом на хумора и сатирата” до 30 април т.г.

Attachment Размер
Voda za jivot - plakat-b.jpg 73.59 KB
Tweet

Габрово байк

Приятели

Смолян
Уеб дизайн и изработка сайтове
България - бъди информиран
ДА или НЕ
Илюзионистът

Кой е онлайн

В момента са 0 users и 0 guests online.Етър
Боженци
Библиотека Априлов Палаузов
Дом на хумора и сатирата

Последвайте ни в

Не пропускайте:

Анкета

Колко често се усмихвате?: