Човекът, който прави дъжд

Дата: 
Петък, 14 Октомври, 2011 - 19:00

Драматичен театърНа 13 и 14 октомври от 19:00ч , драматичен театър "Рачо Стоянов" ви кани на втора премиерна постановка за сезона!
Човекът, който прави дъжд” е драматургичен текст с голям духовен заряд, а в бездуховното време, в което живеем той е радост за душата и сетивата. Една пиеса съчетала в себе си удивителна простота и духовна извисеност. Земна и същевременно небесна. Реалистична, но и романтична. С усилията на целия великолепен екип на Габровския драматичен театър, с най-добрия художник сценограф в България – Елена Иванова, с гастрола на обаятелния Юрий Ангелов с талантливите актьори от групата направихме спектакъл, който те кара да мечтаеш! Малко ли е? Ще се посмеете, ще си поплачете, но ще си тръгнете щастливи и пречистени.
Героите на Ричард Неш са очарователни, изключително искрени и непосредствени, като ги гледаме на сцената, имаме усещане, че се намираме в детска градина за възрастни. Пиесата е написана с много чувство за хумор, но не повърхностен и груб, а умен и интелигентен. Основното събитие е сушата. Зеленината изчезва, дърветата и посевите изсъхват, хората обедняват, губят надежда. Ще им докара ли Старбък /Юрий Ангелов/ дъжд? Е, когато пъзелът се подреди, няма начин да не завали! Когато хората започнат да общуват нормално помежду си, когато имаме Вярата, Надеждата, когато душите ни се изпълват с Любов, Земята ще се превърне в Райска градина! Земята не може вечно да жадува. Един ден, когато се събудим, утрото ще бъде зелено! Елате! „Човекът, който прави дъжд” ще преобърне мисленето ви! Ще успокои напрежението ви! Ще забравите проблемите си! Ще ви накара да се почувствате щастливи!..

Режисьор: Михаил Петров (гост от Народния театър „Иван Вазов”)
Сценография и костюми: Елена Иванова (гост от Нар. т-р „Иван Вазов”)

Участват: Надежда Петкова, Илия Костадинов, Димо Димов, Петко Петков, Николай Бързаков, Огнян Каменарски със специалното участие на Юрий Ангелов (гост)

Tweet

Габрово байк

Приятели

Уеб дизайн и изработка сайтове
България - бъди информиран
Български имоти
Новини от Габрово
Илюзионистът

Кой е онлайн

В момента са 0 users и 2 гости online.

Етър
Боженци
Библиотека Априлов Палаузов
Дом на хумора и сатирата

Последвайте ни в

Не пропускайте:

Анкета

Колко често се усмихвате?: