Филмова музика от Габровски камерен оркестър

Дата: 
Сряда, 30 Януари, 2013 - 19:00

Габровски камерен оркестър Ви кани на един специален концерт на 30 януари, сряда от 19 часа, в Художествената галерия "Христо Цокев". Той е адресиран към всички, които обичат филмовата музика. На този концерт ще бъде пресъздадена атмосферата на киносалоните от преди 100 години - зората на филмовото изкуство. Тогава озвучаването на кинолентите е било с изпълнение на музика на живо.
Сряда оркестъра ще изпълни музика от около 20 филма между които "Червената цигулка", "Ангели и Демони, "Кръсникът", "Осъдени души", "Гладиаторът", "Списъкът на Шндлер", "Маската на Зоро" и други. На екран ще бъдат прожектирани фрагменти от филмите, а вместо запис, музиката ще бъде изпълнена от Габровския камерен оркестър. По известните имена на композиторите, които ще изсвирим са: Нино Рота, Енио Мориконе, Митко Щерев, Джон Уйлямс, Хенри Манчини, Джон Кориляно, Лало Шифрин, Ханс Цимер и други.

На този концерт на Габровския камерен оркестър ще гостуват известни български концермайстори: Чавдар Вълков - концертмайстор на Плевенската филхармония, Христофор Михайлов - бивш концермайстор на Софийската филхармония, Хедър Бродбент - концертмайстор на сборни симфонични оркестри в Чикаго, Маргарита Калчева - водач на контрабасовата група в Симфоничния оркестър на Българското национално радио и други.

Поради естеството на концерта (затъмена зала), този път няма да има отпечатани програмни брошури.

Цените на билетите са 3 лева. За студенти, ученици и пенсионери - 2 лева.

Заповядайте!

Tweet

Габрово байк

Приятели

Смолян
Уеб дизайн и изработка сайтове
България - бъди информиран
ДА или НЕ
Илюзионистът

Кой е онлайн

В момента са 0 users и 0 guests online.Етър
Боженци
Библиотека Априлов Палаузов
Дом на хумора и сатирата

Последвайте ни в

Не пропускайте:

Анкета

Колко често се усмихвате?: