Узана Поляна Фест 2012

Дата: 
Петък, 13 Юли, 2012 - 10:00

Между 13 и 15 юли в рамките на УзанаПолянаФест 2012 ви очаква палитра от природосъобразни занимания и продукти.

Тези от вас, които обичат чисти биологични продукти от надеждни производители, могат да посетят ИЗЛОЖЕНИЕТО на организациите в тази област. Там ще можете да опитате и си купите пчелни продукти в биоразградима опаковка; пчелен мед, прополис, цветен пчелен прашец и восък, пчелно млечице; сирена, кисели млека, домашно масло и мътеница от редки местни породи животни и много други узански сюрпризи, невключени в иначе подробния списък дотук!

В ЕкоАкадемията ще можете да добиете знания, и то съвсем практически - в областта на опазването на околната среда и природосъобразния начин на живот. В рамките на УзанаПолянаФест природозащитни организации ще представят своите разнообразни и иновативни проекти в областта на околната среда и устойчивото развитие.

В тазгодишното издание на УзанаПолянаФест ще има изграден презентационен център с включени в програмата му три семинарни панела в събота: „За земята и здравето”, „За водата, гората и рециклирането” и „За въздуха, огъня и алтернативните източници на енергия”. И Семинар за учители – образование по околна среда и устойчиво развитие в неделя. Поканили сме интересни лектори, които можете на видите на куп само на УзанаПолянаФест и пак само там техните презентации ще станат повод за оживени дискусии.

ТВОРЧЕСКИ РАБОТИЛНИЦИ. Това е пространство за сръчните, където ще можете да участвате в изработването и дегустацията на домашни бонбони; на амулети, пантофки, торбички и терлички за малки и големи; да участват в обработката на вълната: чепкане, предене, плетене, плъстене, тъкане; да се научите как се правят хранилки и къщички за птици; да си замесите хляб от лимец; да видите как ръчно се изработват свещи от пчелен восък.

Узана Поляна Фест е зеленият фестивал на бъдещето и като такъв е пригоден за идване с вашето бъдеще – децата: вземете ги – те са ваши! В Детския център ще има сериозна доза забавления за тях, докато вие правите своя тур из Фестивалното селище или отмаряте в нашия ДЗЕН ЦЕНТЪР правейки йога. Децата ви ще учат, играят, рисуват, може да изградят дори цял град, а времето ще мине неусетно за вас.

Узанската поляна те очаква между 13 и 15 юли, в географския център на България и в центъра на зеленото мислене!

Програма на фестивала

Tweet

Габрово байк

Приятели

Смолян
Уеб дизайн и изработка сайтове
България - бъди информиран
ДА или НЕ
Илюзионистът

Кой е онлайн

В момента са 0 users и 1 гост online.Етър
Боженци
Библиотека Априлов Палаузов
Дом на хумора и сатирата

Последвайте ни в

Не пропускайте:

Анкета

Колко често се усмихвате?: