Смях пред обектива

БоженциФотопленер “Смях пред обектива или Габровски фотошеги в действие ...” ще бъде част от съпътстващите събития по време на Майските празници. Той ще се проведе от 21 до 24 май в Габрово и Боженци, като темите ще бъдат Фестивала на хумора и сатирата, хумористична и (полу)режисирана фотография, фоторазказ, хумористичен разказ, шеги, хумористичен портрет, карнавални снимки. Организатори на фотопленера са Фото Клуб „Осмо Изкуство” и Туристическа агенция Стил Травел ЕООД, със съдействието на Община Габрово, Интер Дата Системи ООД, Мултимедийна Работилница АД, АИР „Боженци” и Динафос ЕООД.
Участващи могат да бъдат всички пълнолетни средностатистически притежатели на фотоапарат. Кандидатите, които са неоперирани от чувството за хумор, трябва да представят хвърчаща бележка, заверена от личния им хирург, че носят на майтап и шеги в умерени и високи дози и не им е отстранено по хирургичен път естественото чувство за хумор. Притежателите на такава бележка ще се ползват с предимството да се возят на десните седалки на автобуса.
Фотопленерът ще бъде от две части. Първата ще е в събота, 21 май, като тогава участниците ще работят върху карнавални портрети и репортажи. В неделя ще започне втората част - уъркшоп “Хумористични сценки и портрети”. Ще бъдат осигурени модели и генераторно осветление за фотографско пресъздаване на образи от “Габровските шеги”. Всеки от участниците в пленера ще получи бройка от сборника „Габровски шеги” за стимулиране на шеговитото творческо мислене.

Ще има награди за заснимане на най-комична ситуация, за фото (хумористичен) разказ, за странна асоциация, несъответствие или хипербола, за най-смешен портрет на пленерист, за отразяване на карнавала, както и специален приз за снимка без виц.
Наградите са осигурени от Община Габрово, АИР Боженци, “Мултимедийна Работилница АД”, клуб “Осмо Изкуство” и туристическа агенция “Стил Травъл”.

Източник: Община Габрово

Tweet

Габрово байк

Приятели

Смолян
Уеб дизайн и изработка сайтове
България - бъди информиран
ДА или НЕ
Илюзионистът

Кой е онлайн

В момента са 0 users и 5 guests online.Етър
Боженци
Библиотека Априлов Палаузов
Дом на хумора и сатирата

Последвайте ни в

Не пропускайте:

Анкета

Колко често се усмихвате?: