Смешен филм фест в Габрово

Дата: 
Четвъртък, 7 Октомври, 2010 (Цял ден) - Сряда, 13 Октомври, 2010 (Цял ден)

смешен филм фестСМЕШЕН ФИЛМ ФЕСТ ще се проведе от 7 до 13 октомври в Габрово. Той има амбицията да възроди традициите на провеждания преди години в града Международен фестивал на комедийния филм, като едновременно с това го осъвремени и привлече национално и международно участие.

В рамките му ще бъдат представени 13 игрални и 1 документален филм, 2 програми класическа българска анимация, 1 книга и 1 изложба. Осем от филмите ще участват в конкурсната програма и ще се борят за приза „Награда на Габрово за най-смешен филм”. „Целта е екипите на филмите да започнат да колекционират „Котки” така страстно, както колекционират „Мечки”, коментира стремежите на фестивала кметът Николай Сираков.

В Габрово ще се представят филми от 7 държави – България, Италия, Сърбия, САЩ, Русия, Германия и Испания. Сред тях има романтични комедии, горчиво-смешни и чисто сатирични продукции. Сред акцентите в програмата са руската класика „Афоня”, създадена преди 35 години и събрала повече от 6 млн. зрители само в Русия, спечелилата „Златна палма” в Кан българска анимация „Женитба”, „Наша Russia” - също филм от върха на класациите в момента в Русия, чиято българска премиера ще бъде в Габрово.

Помислено е и за най-малките – за тях са определени ранните прожекции през уикенда. В програмата, освен анимациите, са включени и емблематични филми за деца, като „13-ата годеница на принца” и „Патилата на Спас и Нели”. Домакин на детските прожекции ще бъде Домът на хумора, а останалите филми ще се прожектират в обновената зала „Възраждане”. „Стремим се към възраждане на всички нива – отбеляза Калина Вагенщайн от фондация „Арт Офис”, които са съорганизатори на събитието – възраждане на фестивал, възраждане на зала, възраждане на усещането, което дава ходенето на кино”.

Всички прожекции в рамките на СМЕШНИЯ ФИЛМ ФЕСТ ще бъдат безплатни.

Източник: Община Габрово

Tweet

Габрово байк

Приятели

Уеб дизайн и изработка сайтове
България - бъди информиран
ДА или НЕ
Новини от Габрово
Илюзионистът

Кой е онлайн

В момента са 0 users и 0 guests online.

Етър
Боженци
Библиотека Априлов Палаузов
Дом на хумора и сатирата

Последвайте ни в

Не пропускайте:

Анкета

Колко често се усмихвате?: