Проект по Програма Култура провокира към култура

Орловска 10Сдружение „Артерия” спечели финансиране по приоритет три на Програма Култура - Проекти, естетизиращи градската среда. Проект „Сентенции за изкуството в градска среда” предвижда поставянето на девет винила с изписани кратки фрази за изкуството на седем ключови места в Габрово. Фразите и дизайнът на винилите са съставени от млади артисти.

Сентенции за изкуството в градска среда” има за дългосрочна цел да обърне вниманието на гражданите върху изкуството и културните събития, като част от ежедневието. С реализирането на проекта сдружение „Артерия” желае да обърне вниманието на обществеността върху това, че организираните в Габрово културни събития са предназначени за всички граждани, че всеки е добре дошъл и че едно такова посещение би могло да се впише сред всички останали ежедневни занимания на хора от различни възрасти.

Сентенциите ще представляват свежи и увлекателни изречения, изписани във стилен дизайн, като например: „Изкуството не бие, не хапе, не чупи!” и ще бъдат поставени на ключови места в града. Предвижда се те да останат като траен декор в градското пространство.

Специален акцент в проекта ще бъде официалното представяне на сентенциите. В рамките на един следобед ще бъдат организирани младежки артистични изяви на всяка една от локациите. Ще има музика, танци, въртене на огньове и други подобни дейности, изпълнени от участници в младежките формации в града. Артистичните младежки изяви ще предоставят поле за изява на най-младите артисти, работещи в областта на съвременните и алтернативни изкуства. Участието им ще бъде смислово обвързано с дългосрочната цел на проекта.

Община Габрово

Tweet

Габрово байк

Приятели

Смолян
Уеб дизайн и изработка сайтове
България - бъди информиран
ДА или НЕ
Илюзионистът

Кой е онлайн

В момента са 0 users и 1 гост online.Етър
Боженци
Библиотека Априлов Палаузов
Дом на хумора и сатирата

Последвайте ни в

Не пропускайте:

Анкета

Колко често се усмихвате?: