Планински шампионат по автомобилизъм „Узана 2012”

Дата: 
Събота, 23 Юни, 2012 - 09:00

Планинското състезание „Узана 2012” е трети кръг от националния шампионат по автомобилизъм и ще се проведе тази събота и неделя, 23 и 24 юни, в к.к. Узана край Габрово.

След кръговете във Варна и Благоевград идва ред на едно от най-техничните трасета в страната, което се радва на изключителен интерес от страна на публика и участници. В състезанието ще вземат участие много от топ пилотите на България, включително многократни бивши и настоящи шампиони с мощни и атрактивни автомобили. Очаква се до техническия преглед в събота сутринта участниците да достигнат 35.

Габровският автомобилизъм ще бъде представен от пилотите на АСК „Ара Моторспорт”, водени от Атанас Божилов, който ще участва в надпреварата с Toyota Celica GT4.

На трасето ще видим познати имена като многократните шампиони Илия Царски с Mitsubishi Lancer EVO IX, Тихомир Златков с Ford Escort Cosworth и Николай Паунов с Mitsubishi Lancer EVO VIII. Участие ще вземат и много атрактивните пилоти Пламен Стайков с Mitsubishi Lancer EVO VIII и доскорошният състезател на АСК „Ара Моторспорт” Любен Каменов с Mitsubishi Lancer EVO VIII, който от тази година се състезава за собствения си тим. Участието на Каменов ще бъде изпитание за бившия му наставник Атанас Божилов. Двамата ще се борят за призово класиране в големия клас Х4.

В събота, 23 юни, кметът на града Таня Христова и зам.-кметът Климент Кунев ще направят обиколен тур в двата шампионски автомобила на „Ара Моторспорт” по улиците около сградата на Община Габрово. Автомобилите ще бъдат пилотирани лично от двамата неколкократни шампиони на България в пистовия шампионат Атанас Божилов – баща и Атанас Божилов – син. Веднага след това в 12.10 часа по традиция габровският кмет ще проведе кратка среща и ще се запознае с участниците в състезанието.

Таня Христова ще даде и официалния старт на събитието в неделя, 24 юни, точно в 10 часа на старта на трасето – училище „Д-р Тота Венкова”.

Организатори на автомобилното състезание „Узана 2012” са Община Габрово, Българската федерация по автомобилен спорт, АСК „Ара Моторспорт” и СБА – Габрово. Националният планински шампионат по автомобилизъм се провежда за 44-ти път и е с една година по-стар от рали „България”.

Община Габрово

Tweet

Габрово байк

Приятели

Смолян
Уеб дизайн и изработка сайтове
България - бъди информиран
ДА или НЕ
Илюзионистът

Кой е онлайн

В момента са 0 users и 5 guests online.Етър
Боженци
Библиотека Априлов Палаузов
Дом на хумора и сатирата

Последвайте ни в

Не пропускайте:

Анкета

Колко често се усмихвате?: