"Очакване" изложба на Дянко Колев

Дата: 
Петък, 28 Октомври, 2011 - 18:00

Орловска 10Галерия "Орловска 10" представя "ОЧАКВАНЕ" - изложба пастел на Дянко Колев.
Откриване на 28 ноември 2011, от 18:00 часа

ДЯНКО КОЛЕВ е роден в град Плачковци през 1946 г. Средното си образование завършва в Техникума по керамика и стъкло в София. Дипломира се в Националната художествена академия „Николай Павлович” – София със специалност стенопис. От 1978 г. е учител по рисуване в Средното художествено училище за приложни изкуства – Трявна, а през 1990 г. става негов директор.

От края на 90-те години до днес е бил председател и член на УС на Клуб „Отворено общество” – Габрово, член на УС на Асоциация „Луди-млади”, член на Клуб „Приятели на Белгия” и на Сдружение „Хумор на народите”.

Автор е на стенописни пана в Габрово и на десетина самостоятелни изложби в София, Габрово, Плевен, Троян и Натвил (Швейцария). Има участия в повече от 35 общи изложби у нас и в чужбина и в престижни симпозиуми по живопис. Член е на СБХ, секция „Живопис”. Носител е на почетни грамоти на Министерството на културата за принос в развитието и популяризирането на българската култура (1997 и 2005), на три годишни награди „Христо Цокев”, връчвани от Община Габрово (1997, 2000 и 2006), и на Сребърен плакет за малка пластика от Международното биенале – Габрово. В него той е редовен участник, а в художествения фонд „Хумор на народите” на ДХС присъства със 7 свои творби.

Tweet

Габрово байк

Приятели

Смолян
Уеб дизайн и изработка сайтове
България - бъди информиран
ДА или НЕ
Илюзионистът

Кой е онлайн

В момента са 0 users и 1 гост online.Етър
Боженци
Библиотека Априлов Палаузов
Дом на хумора и сатирата

Последвайте ни в

Не пропускайте:

Анкета

Колко често се усмихвате?: