Нова книга на габровеца Д-р Емил Инджов

КнигаБългарският административен потенциал при възстановяването на държавната власт (1877-1879)” е новата книга на преподавателя по „Публична Администрация” в ТУ Габрово Д-р Емил Инджов*. Авторът разглежда въпроса за административния потенциал на младта българска държава непосредствено след Освобождението в периода 1878-1879.
Темата за прохождането на новородените български институции и техния административен капацитет е четиво изключително любопитно и особено актуално към настоящия момент, когато процесите в държавното управление са доста сходни. Читетелите ще открият безброй паралели и аналогии между сегашните и тогавашните канцеларски чиновници и техния административен потенциал.

За коментари и дискусии по книгата може да се обърнете към автора на следния e-mail:

Откъс от книгата:

„На политиката на назначаване и овластяване на бивши чорбаджии се противопоставя Л.Каравелов. От страниците на списание „Знание” той препоръчва „ както за членове на градския съвет, така и в окръжния(освен председателите)ние трябва да изберем не философи,не богати и прославени чорбаджии,а честни и доброжелателни граждани,които не са малко.”

„Елате в Габрово” – Медия за градска култура

*Емил Инджов е доктор на историческите науки, главен асистент в катедра „Социални и Стопанскси Науки” при ТУ Габрово, титуляр на дисциплините „История на Българската Администрация, Стопанска История, Архивознание и Документация. Преподава дисциплината “Държавна Власт и Държавна Админстрация”. Автор на монографията „Райчо Каролев” и десетки научни публикации.

Tweet

Габрово байк

Приятели

Смолян
Уеб дизайн и изработка сайтове
България - бъди информиран
ДА или НЕ
Илюзионистът

Кой е онлайн

В момента са 0 users и 2 гости online.Етър
Боженци
Библиотека Априлов Палаузов
Дом на хумора и сатирата

Последвайте ни в

Не пропускайте:

Анкета

Колко често се усмихвате?: