Музикален конкурс „Златен славей”

Дата: 
Събота, 30 Октомври, 2010 - 10:30 - Неделя, 31 Октомври, 2010 - 10:30

Златен славейТретият регионален музикално-фолклорен конкурс „Златен славей” ще се проведе на 30 и 31 октомври в Габрово. Организатори на проявата са Община Габрово, Детски фолклорен ансамбъл „Габровче” и Регионален експертно-консултантски и информационен център „Читалища”. Целта на надпреварата е да се съхранят и популяризират местните фолклорни обичаи, както и да се издирят млади таланти. Жури на конкурса ще бъдат специалисти в областта на музикалния фолклор и етнографията.
Участие могат да вземат деца до 15 години от всички читалища, училища и детски градини от областта. Поради промени в регламента, от тази година всяко учебно и детско заведение ще може да участва с неограничен брой индивидуални изпълнители и една вокална група.
Въпреки финансовата криза, Ансамбъл „Габровче” ще зарадва всички участници с лакомства. За най-добрите изпълнители организаторите са осигурили плакети и специални награди. Изненади са приготвени и от страна на спонсорите на конкурса.
Началото на Третия регионален музикално-фолклорен конкурс „Златен славей” ще бъде на 30 октомври, от 10:30 часа, в Дом на културата „Емануил Манолов”.

Източник: Община Габрово

Tweet

Габрово байк

Приятели

Уеб дизайн и изработка сайтове
България - бъди информиран
Български имоти
Новини от Габрово
Илюзионистът

Кой е онлайн

В момента са 0 users и 1 гост online.

Етър
Боженци
Библиотека Априлов Палаузов
Дом на хумора и сатирата

Не пропускайте:

Последвайте ни в

Габровски Оферти

Анкета

Колко често се усмихвате?: