Младежи от цяла България провеждат “етнощафета” в Етъра

Дата: 
Събота, 16 Октомври, 2010 - 00:00 - Неделя, 17 Октомври, 2010 - 00:00

ЕтърМлади хора с интерес към художествените занаяти от цялата страна ще участват в майсторска работилница „Етнощафета - научи, съхрани и предай ”, която ще се проведе в рамките на два дни- 16 и 17-ти октомври на територията на Архитектурно- етнографски комплекс “Етър”.
Инициативата се осъществява с подкрепата на Европейския съюз и програмата “Младежта в действие”. Тя се организира от Сдружение “Подкрепа за дебют” и има медийната подкрепа на www.devastyle.com и издателство „Дева +”.
Работилницата включва обучение чрез практика и лекции от майстори занаятчии в гр. София, посещение на Архитектурно-етнографски комплекс "Етър" - Габрово, както и самостоятелна работа на младежите и консултации със специалисти. Занаяти, които ще наблюдават участниците в проекта са плетиво, везбарство, тъкачество, керамика, изработване на национални кукли, накити, художествена обработка на кожа, художествена обработка на дърво и други.
В края на мероприятието ще се организира изложба- базар на готовите изделия и ще се възпроизведе традиционна „седянка” пред публика от професионалисти от задругата на майсторите и медиите. Ще се проведе и пресконференция на темa „Художествените занаяти – поле за изява и реализация на млади таланти” съобщават от АЕК Етър.

етнощафета

Tweet

Габрово байк

Приятели

Уеб дизайн и изработка сайтове
България - бъди информиран
Български имоти
Новини от Габрово
Илюзионистът

Кой е онлайн

В момента са 0 users и 3 гости online.

Етър
Боженци
Библиотека Априлов Палаузов
Дом на хумора и сатирата

Не пропускайте:

Последвайте ни в

Габровски Оферти

Анкета

Колко често се усмихвате?: