Мистик - Фестивал за един ден

Дата: 
Петък, 3 Юни, 2011 - 20:30

Орловска 10Мистик- Фестивал за един ден е Проект на Сдружение Артерия и е одобрено за финансиране от Отдел" Култура" при Община Габрово.
Групите, които ще участват са:
"Irfan" е сравнително нова и малко позната в родината си, но за това пък високо оценена от меломаните в Европа, САЩ и Япония българска музикална формация. Групата е създадена през 2002 г. като страничен проект на музиканти от формации като "Исихия", "Ом" и "Заратустра", но скоро след това се превръща в нов, самостоятелен и обещаващ музикален екип. Световната критика се колебае в стиловото категоризиране на музиката на "Irfan" (Neoclassical/World Music/Sacred Music/Etherial Music). Музикантите използват традиционни и старинни инструменти и вокални техники от същите легиони и исторически епохи, умело вплетени в деликатен електронен саунд. Музиката на "Irfan" е покана за едно мистично пътешествие във и отвъд времето, едно послание, поетично отправено на езика на сърцето. Името на групата е заимствано от терминологията на суфизма и може да бъде преведено от персийски и арабски език като "гносис", "мистично познание" или "откровение".
Група "Оратница" са четири момчета, които през лятото на 2009г. започват своето творчество на улицата, като свирят на шапка. Едно пътуване до Гърция ги сближава още повече и ги кара да се задълбочат в музиката си и да погледнат върху нея по-мащабно! Тогава се заражда идеята, да смесват традиционния Български фолкор с по-модерни мотиви-дъбстеп, дръменбейс, хип-хоп и др.
KAYNO YESNO SLONCE - стил - Experimental / Folk / Ambient
Веселин Митев - дудук, кавал, гайда
ТониХоро - перкусии
Петър Делчев - чело-тамбура, тамбура, ханг, перкусии

Tweet

Габрово байк

Приятели

Уеб дизайн и изработка сайтове
България - бъди информиран
Български имоти
Новини от Габрово
Илюзионистът

Кой е онлайн

В момента са 0 users и 5 guests online.

Етър
Боженци
Библиотека Априлов Палаузов
Дом на хумора и сатирата

Последвайте ни в

Не пропускайте:

Анкета

Колко често се усмихвате?: