Миглена Терзийска е победителят в майсторската надпреварата в Етъра

Етърски панаирНа 05 септемви в 15 часа приключи майсторската надпревара „Гайтанджийство”, която се проведе в АЕК „Етър” като съпътстващо мероприятие от Деветия Международен панаир на народните занаяти- Етър 2011.
В рамките на четири панаирни дни седем участника от всички краища на България се състезаваха в майсторлък- 6 жени и 1 мъж. Всеки от тях трябваше да изработи по 2 предмета- 1 задължителен предмет и 1 по избор. Специално жури в състав: председател- Величка Георгиева, член на Управителния съвет на ЗМНХЗ, Величка Илиева- гл. Уредник и Галя Йорданова от АЕК „Етър” прегледа изработените предмети на участниците и реши да присъди голямата награда- Сребърна хлопка, почетен диплом, парична награда и право на изложба – базар в музея през 2012г. на Миглена Терзиева от гр. Търговище за цялостно представяне и познаване на традициите в работа с гайтан.
Първа награда на Община Габрово и грамота за участие бе връчена от зам. кмета на Община Габрово- Климент Кунев на Светлозара Станева от гр. Велико Търново за цялостно представяне.
Специалната награда на АЕК „Етър” се присъди на Стойка Попова от гр. Пловдив за сполучливо представяне развитието на работата с гайтан в наши дни.
Журито определи и допълнителни награди, предоставени от майстори- дарители от АЕК „Етър”.

Христиана Стефанова

Tweet

Габрово байк

Приятели

Смолян
Уеб дизайн и изработка сайтове
България - бъди информиран
ДА или НЕ
Илюзионистът

Кой е онлайн

В момента са 0 users и 1 гост online.Етър
Боженци
Библиотека Априлов Палаузов
Дом на хумора и сатирата

Последвайте ни в

Не пропускайте:

Анкета

Колко често се усмихвате?: