Международен ден на мира и в Габрово

Дата: 
Вторник, 21 Септември, 2010 - 15:00

Областният управител Мариян Костадинов, кметът на Габрово – Николай Сираков и представители на Областния съвет на ветераните от войните ще отбележат заедно Международния ден на мира - 21 септември. Тази година честването ще бъде свързано с важната роля, която се определя на младежта за изпълнение целите на хилядолетието - развитието и значението на мира, както и за тяхното бъдещето.

Празникът ще започне в 15 часа в градинката до Драматичен театър „Рачо Стоянов”, където ще има организирани различни забавления за деца. Доброволци от Младежкия съвет по наркотични вещества към Община Габрово ще бъдат модератори в игрите, а пред сградата на Национална Априловска гимназия ще има специални изненади за всички, които проявят интерес.

Всеки ще може да напише своето „послание за мир” на определените за целта места, които ще бъдат публикувани на интернет страницата на Областна администрация и Община Габрово. Ветераните от войните ще разказват своите истории, а детски състави при Народно читалище „Габрово” ще радват минувачите с изпълненията си. Към инициативата ще се присъедини и Младежката формация на ГЕРБ – Габрово.

Официалната част на празника ще бъде от 17.30 часа на Братската могила до храм „Успение на пресвета Богородица”, когато пред паметника ще бъдат поднесени венци и цветя.

Източник: Община Габрово

Share this

Приятели

Сайт за запознанства на габровци
Уеб дизайн и изработка сайтове
Български имоти
Блог за икономика и финанси

Кой е онлайн

В момента са 0 users и 0 guests online.

Велорали Узана

Предстоящо:

Последвайте ни в

Анкета

Карате ли велосипед?: