Мария Семерджиева на 80. Презентация на новата и книга.

Исторически музейДнес от 16 часа в залата РИМ Габрово се проведе честването на 80 годишния юбилей на Мария Семерджиева. Залата на историческия музей беше пълна с хора и имаше много правостоящи. Личеше си, че габровци се интересуват от култура. Водещата Стефка Василева от държавния архив откри събитието с музикална интродукция. Държавен архив бе съорганизатор на събитието, заедно с Национален Музей на Образованието, Регионален Исторически Муцей и РБ "Априлов-Палаузов".
Беше засегната и темата за новата книга на г-жа Семерджиева тя разказа за източниците, историите с съдържанието на творбата. По късно фолклорен ансамбъл Габровче също поздрави гостите с пищна фолклорна програма. Спомени за юбилярката споделиха нейни приятели и дами от дружество „Майчина грижа” и бивши колеги от училище "Неофит Рилски". Авторката получи поздравителни адреси от Община Габрово, Фондация Коста Беров, Библиотека „Априлов-Палаузов”, Национален Музей на Образованието и много други организации и личности от Габрово. Всички гости поздравиха юбилярката като и поднесоха цветя и поздравления. Тя обясни че в своята книга се опира на история и информация от семейството на наследниците на Дядо Метю Христов Чехларя.. Събираната с години информация най-накрая е събрана в един чудесен сборник- „Едно дърво гора не прави” Родът на дядо Метю Христов чехлар.
В момента, в който авторката ми постави автограф върху книгата я разгледах и открих, че тя изключителен извор на полезна информация свързана за Габрово.

Исторически музей
Исторически музей
Исторически музей
Исторически музей

Tweet

Габрово байк

Приятели

Смолян
Уеб дизайн и изработка сайтове
България - бъди информиран
ДА или НЕ
Илюзионистът

Кой е онлайн

В момента са 0 users и 1 гост online.Етър
Боженци
Библиотека Априлов Палаузов
Дом на хумора и сатирата

Последвайте ни в

Не пропускайте:

Анкета

Колко често се усмихвате?: