Културни събития "Локация център"

Дата: 
Понеделник, 19 Септември, 2011 - 18:00

КултураВ рамките на четири дни от 19 до 22 септември публиката от Централна България ще се срещне с изкуството на утвърдени български артисти и ще има възможност лично да разговаря с тях. Тази година град-домакин е Габрово, където ще се случат основните събития.

Името „Локация Център” идва от регионалния характер на събитието. Организаторите от сдружение Артерия считат, че е важна децентрализацията на културата от столицата и големите градове към средните и малки градове в България. Затова в Габрово, Севлиево и Трявна ще бъдат използвани галериите, концертните зали и алтернативни пространства за привличане на публиката към все по-достъпни форми на изкуството. Подготвени са събития за хора от различни възрасти и с различни интереси.

Специален гост на събитието е РАНГЕЛ ВЪЛЧАНОВ, който ще представи книгата си „Всички ще умрем, а сега наздраве”, свой авторски филм и картини от личната си колекция.

Изложбата-акцент е „Библиофилски издания” - картини на Светлин Русев, Милко Божков и Захари Каменов по текстове на Борис Христов и Константин Павлов. ”Изданията” ще бъдат изложени в Градска художествена галерия – Габрово и представени от Иво Масларски.

Кольо Карамфилов и Стефан Божков за пореден път ще бъдат дръзки с публиката. В Галерия „Видима” в Севлиево те ще провокират всички сетива чрез аудиовизуалната инсталация „Мерси – записки върху водата / heart-water”, която е продължение на проекта им „Мерси – записки върху лигавника”.

Картини от частната колекция на Рангел Вълчанов, графики от Емануела Ковач, дървопластика от Орфей Миндов и произведения на дипломанти от Национална гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа” са другите изложби, включени в програмата на събитието. Предшестващо събитие е изложбата „За Габрово” от 12 до 18 септември, в която млади архитекти-дипломанти представят идеите си за урбанизъм, архитектура, градски дизайн, ландшафтна архитектура и културен туризъм.

Литературата е представена от едни от най-продаваните и награждавани съвременни български поети и писатели - Калин Терзийски, Стефан Иванов и Деян Енев. Те ще разговарят с публиката в уютни заведения в Габрово, Севлиево и Трявна, а също и ще приготвят кулинарни изненади за гостите си.

Алтернативните млади артисти от Ninja Squad ще представят в зала Възраждане -Габрово филмите си, посветени на street art-а, а загрявката им ще започне със скейт-демонстрации на централния площад. На открито ще танцуват и шоу-балет „Магия”.

За най-малките е подготвен уъркшоп за съчиняване на приказки с Ангелина Рангелова. Възрастните също са поканени, за да се научат от децата как от всяка дума може да се създаде история.

Афтър партито ще бъде джаз-вечер в пиано бар Sense.

Местата, където ще се случат събитията, са:
Габрово – зала „Възраждане”, Градска художествена галерия, Галерия „Орловска 10”, площад „Възраждане”, ресторант „Рест”, пиано бар Sense.
Севлиево – Галерия „Видима”, кино „21 век”, Градска художествена галерия, бирария на хотел „Плаза”
Трявна – галрия „Казаков”, галерия „13 века България”, зала „Дръзновение”, хотел „Фамилия”

Подробна програма на събитието е разпространена чрез флаери и плакати в трите града.

Организаторите предвиждат събитието да се развие като ежегодно за региона. В бъдеще сдружение Артерия ще се стреми да привлича публика и от другите региони на България, за които географското положение в центъра на страната е значително по-удобно и достъпно от по-отдалечената столица.

Сдружение Артерия, заедно с галерия Орловска 10, работят за създаване на съвременни културни продукти, среда за дебати, обмен на идеи и подкрепа на млади артисти в региона на Централна България.

Програма

Tweet

Габрово байк

Приятели

Уеб дизайн и изработка сайтове
България - бъди информиран
Български имоти
Новини от Габрово
Илюзионистът

Кой е онлайн

В момента са 0 users и 5 guests online.

Смешен филм фест

Етър
Боженци
Библиотека Априлов Палаузов
Дом на хумора и сатирата

Последвайте ни в

Не пропускайте:

Анкета

Колко често се усмихвате?: