Котешко нашествие в Дома на хумора и сатирата

Дата: 
Четвъртък, 27 Януари, 2011 - 17:30

КоткаПрез целия месец февруари т.г. в Дома на хумора и сатирата ще бъде изложена любопитна тематична колекция от любителски фотографии, посветени на най-гальовните домашни любимци – котките.
Представените снимки в изложбата „Котки” са дело на участниците в едноименния конкурс, организиран от медията за градска култура elatevgabrovo.org и музея „Дом на хумора и сатирата”. През целия м. ноември 2010 г. посетителите на социалната мрежа Фейсбук имаха възможност да публикуват на стената на „Елате в Габрово” свои снимки по темата – на живи котки и свои домашни любимци, на изображения на котки под всякакъв вид и форма. За участие в конкурса бяха представени повече от 100 фотографии, за които през м. декември хората гласуваха в мрежата и така определиха победителите.
В изложбата „Котки” са включени 41 любителски фотографии, като всеки участник е представен с поне една своя творба. Повечето снимки са на чаровни домашни любимци. Някои от тях си съперничат с портретния жанр, а други показват котките в необичайни пози и в ситуации, предизвикващи усмивка. Авторите са показали, че умеят да предсказват поведението на котката, да осъществят контакт с нея, да спечелят доверието й и да уловят в обектива най-забавния момент. Снимките излъчват голяма симпатия и искрена любов към домашните любимци.
Най-много гласове в мрежата събра фотографията на Радослав Първанов, който печели наградата на „Елате в Габрово”. Деница Петкова заслужи наградата за най-оригинална снимка, а лауреат на наградата на Дома на хумора и сатирата стана Янислав Гиздев.
Изложбата „Котки” ще бъде експонирана от 27 януари до 7 март т.г. в Дома на хумора и сатирата. Организаторите канят всички участници в конкурса, както и всички любители на котките, да посетят изложбата и се полюбуват на оригиналните фотографии.
Отличените автори ще си получат наградите лично при посещение на място в Дома на хумора.

Дом на хумора
Най-харесванатa снимка.
Дом на хумора
Награда на Дом на хумора и статирата
Дом на хумора
Най-оригинална фотография.

Share this

Приятели

Сайт за запознанства на габровци
Уеб дизайн и изработка сайтове
България - бъди информиран
Български имоти
Габрово байк
Илюзионистът

Кой е онлайн

В момента са 0 users и 1 гост online.

Етър
Библиотека Априлов Палаузов
Дом на хумора и сатирата

Бъдете информирани

Абонирайте се за последните новини!

Последвайте ни в

Предстоящо:

Анкета

Колко често се усмихвате?: