Концерт на Минчо Минчев

Дата: 
Вторник, 2 Ноември, 2010 - 19:00

Минчо МинчевОбщина Габрово кани жителите и гостите на града на концерт на виртуозният цигулар Минчо Минчев. Програмата включва три произведения на Моцарт: Концертоне за две цигулки и оркестър в до мажор, Концерт за цигулка и оркестър № 4 в ре мажор и Симфония – концертанте за цигулка и виола в ми бемол мажор.
На сцената на Дом на културата „Емануил Манолов”, освен маестро Минчев, ще вземат участие сръбската цигуларка Ива Милетич и Камерен ансамбъл „Софийски солисти", под диригентството на Пламен Джуров.
Концертът е част от националното турне „Бележити българи”, посветено на
60-ата годишнина на МИНЧО МИНЧЕВ, организирано от продуцентска къща „ЕДИТА".

2 ноември 2010 г., Дом на културата „Емануил Манолов”, 19 часа.

Професор Минчев е роден в Габрово на 17 септември 1950 г. Страстта си към музиката наследява от баща си и започва да учи цигулка от най-ранна детска възраст, като изнася първият си самостоятелен концерт на 9 годишна възраст.
Продължава обучението си в Национално музикално училище "Любомир Пипков" и в Музикалната академия в София. Следва двегодишна специализация при при световноизвестния цигулков педагог Ифра Нийман в Лондон.
Проф. Минчев е първият български цигулар, награждаван на почти всички международни конкурси, в това число най-авторитетните: „Паганини” в Италия , „Карл Флеш” в Лондон и „Виенявски” в Полша.
Изкуството на проф. Минчев е високо ценено навсякъде, където е гостувал - Италия, Англия,САЩ, Холандия, Германия, Швейцария, Франция, Русия, Унгария, Румъния, Мексико, Япония, Корея, Турция. Има сценични изяви в най-престижните зали в света като Карнеги хол в Ню Йорк, залата на Болшой театър в Москва и Роял Албърт хол в Лондон.
Свири като солист с водещите оркестри в света, сред които Лондонската кралска филхармония, Женевския радиоцентър, Филхармонията на Санкт Петербург, Дрезденската филхармония, Амстердамския симфоничен оркестър, Истанбулска филхармония и др.
Специално за него, българската държава купува цигулка "Страдивари — Барон Витгенщайн", изработена през 1716 г.

Снимка: wikipedia

Tweet

Габрово байк

Приятели

Уеб дизайн и изработка сайтове
България - бъди информиран
Български имоти
Новини от Габрово
Илюзионистът

Кой е онлайн

В момента са 0 users и 2 гости online.

Етър
Боженци
Библиотека Априлов Палаузов
Дом на хумора и сатирата

Последвайте ни в

Габровски Оферти

Анкета

Колко често се усмихвате?: