Колоездачно състезание за купа „Буката-Одрински-Чанлиев”

Дата: 
Неделя, 11 Юли, 2010 - 11:00

bike_GabrovoВ неделя, 11 юли, в Габрово ще се състои 10-ото юбилейно издание на колоездачното състезание за мъже и юноши старша възраст в памет на тримата големи габровски колоездачи Буката, Одрински и Чанлиев. Организатори на спортната проява са Община Габрово, Български колоездачен съюз и колоездачен клуб „Янтра”.

За втори път ще се проведе изкачване до географския център на България – к.к. Узана, с финал на хижа „Еделвайс”. Състезателната дистанция е 22 километра, като най-тежък е последният километър. В изкачването ще се включат всички отбори от страната, които развиват старша възраст и мъже. Троян и Бургас ще се включат само при юношите, а се очаква на старта да застанат още представители от Пловдив, Добрич, Казанлък, Несебър, Свиленград и други. Сред мъжете ще бъде и четирикратният победител в обиколката на България Ивайло Габровски.

В надпреварата за спечелване на медалите се очаква да се включат около 25 мъже и заедно с юношите старша възраст, групата на стартиращите да достигне 60 колоездачи. За втори път участие ще вземат и ветерани от Габрово, Сливен, Пловдив, Русе, Казанлък, Бургас, Добрич, София и Троян.

Официалният старт на колоездачното състезание ще бъде даден от кмета Николай Сираков точно в 11 часа пред Община Габрово.

Паралелно със състезанието от 15 часа колоездачен клуб „Георги Одрински” – секция МТБ, ще организира състезание по крос кънтри на поляната в курортен комплекс „Узана”. То ще бъде и контролно за определяне на състава за участие в предстоящата Балканиада.

За най-малките любители на колоезденето се предвижда състезание по специално трасе. Осигурена е и награда за най-колоритния състезател в колонадпреварата.

Източник: Община Габрово

Tweet

Габрово байк

Приятели

Смолян
Уеб дизайн и изработка сайтове
България - бъди информиран
ДА или НЕ
Илюзионистът

Кой е онлайн

В момента са 0 users и 1 гост online.Етър
Боженци
Библиотека Априлов Палаузов
Дом на хумора и сатирата

Последвайте ни в

Не пропускайте:

Анкета

Колко често се усмихвате?: