Книжен базар в Габрово

Дата: 
Вторник, 24 Май, 2011 - 10:00

площад ВъзражданеКнижен базар по повод Деня на славянската писменост и култура организира Община Габрово на 24 май. Събитието ще се проведе на пл. „Възраждане” и условният му начален час е 10.00.
В базара ще участват четири издателства и три книжарници – „Фют”, „Абагар”, „Жанет 45”, „ЕксПрес”, „Пингвините”, „Хеликон” и „Том първи”.
Свой щанд ще организира и Регионална библиотека „Априлов-Палаузов”, която празнува 150 години от създаването си.
Естествено, ще има и щанд само с габровски автори. На него ще можете да намерите книгите на Минчо Г. Минчев, Диана Матова, Петър Цокев, Велизар Велчев, Елеонора Христова, Дойчо Бояджиев, Теменуга Цонева... С част от писателите посетителите ще могат да се запознаят и лично.
Освен бележитите габровци, ще има и специални гости. Това са Котаракът в чизми, Пипи, Червената шапчица и Жабокът-принц. Очакваме потвърждение и от Спящата красавица, което ще получим малко по-късно, защото в момента тя си почива. Специалните гости ще са на разположение на посетителите през целия ден. Ще можете да се запознаете с тях, да поговорите и да се снимате.
Идеята на Община Габрово е книжният базар да се превърне в традиция и всяка година да се разраства.
Тази година Габровци и техните гости ще могат да се включат също и в тържествения молебен в чест на празника в Храм „Успение на Св. Богородица” от 10.15 ч., в литийното шествие от църквата до паметника на Васил Априлов от 10.45 ч. и в празничното шествие в 11.00 ч. на пл. "Възраждане"

Източник: Община Габрово

Tweet

Габрово байк

Приятели

Смолян
Уеб дизайн и изработка сайтове
България - бъди информиран
ДА или НЕ
Илюзионистът

Кой е онлайн

В момента са 0 users и 1 гост online.Етър
Боженци
Библиотека Априлов Палаузов
Дом на хумора и сатирата

Последвайте ни в

Не пропускайте:

Анкета

Колко често се усмихвате?: