Карнавал Габрово - Всички празници в един ден

Карнавал ГабровоПовече от 30 български празника ще бъдат отбелязани само в един ден – 21 май 2011 година. Ние, габровци, никога нямаме време за нищо, но маите, с техните предсказания за 2012-та година сложиха лимит на световното време. И тъй като мотото на Карнавала е „Няма време”, затова и организаторите решиха всички габровци и гости на града да честват празниците на българския народ по време на карнавалното шествие.
Според главния организатор на фиестата – Слави Бонев, нямаме време да живеем, а в същия момент се създават нови технологии и ние не може да не се съобразим с фактора време.До миналата година зачитахме фактора пари, който беше важен, но като че ли времето заема все повече място в нашето ежедневие. Затова и веселият акцент на Карнавала ще бъдат картини от български празници, които са над 30 - Коледа, Нова година, Ивановден, Гергьовден, Съединението… Така ще покажем на света, че макар да няма време да живеем, имаме време да празнуваме.
Организаторите пазят картините в тайна, но, за да бъде събуден интересът, издадоха, че на Гергьовден, освен овчарите, празнуват и носещите името Георги, а много видни държавници в този ден са именници.
На карнавалното шествие ще бъдат засегнати и социалните проблеми, които винаги са ни съпътствали. Такова е и преброяването. Според Слави Бонев, след като знаем колко хора са останали в България – може да сложим един брояч на митниците и на летищата и той, включен на обратно броене, да отчита хората, които напускат страната. Той ще сбърка с около 10 %, тъй като толкова се връщат. По този начин няма да има нужда да се дават много пари в следващото преброяване. Предстоящите избори също ще намерят място в шествието, както и тото милионерите – единствените останали, тъй като едни са починали, другите са по затворите, а някои са осъдени и за неплатени данъци.

Община Габрово

Tweet

Габрово байк

Приятели

Смолян
Уеб дизайн и изработка сайтове
България - бъди информиран
ДА или НЕ
Илюзионистът

Кой е онлайн

В момента са 0 users и 1 гост online.Етър
Боженци
Библиотека Априлов Палаузов
Дом на хумора и сатирата

Последвайте ни в

Не пропускайте:

Анкета

Колко често се усмихвате?: