Карнавалът в Габрово с ново трасе

Ново трасе за карнавалното шествие, награда за оригинална карнавална картина, занаятчийски базар, карнавално училище и три открити сцени са част от новостите, които предвиждат организаторите за майските празници тази година. Официалното честване на празника на града ще бъде разделено от забавното и карнавалното.
Тържествената сесия на Общинския съвет и връчването на почетните отличия ще бъде на 17 май, а Карнавалното шествие на 19-ти, съобщи днес кметът на Габрово Таня Христова. За карнавалния ден са предвидени редица прояви.
В 10.30 ч. в зала „Възраждане започва националният детски фестивал „Смехоранчета”.
В 11.30 ч. в Дома на хумора ще се открие национална изложба на средните художествени училища по изкуства в страната - „Луди млади”.
В 11.30 ч. в Спортна зала „Орловец ще се проведе Национален карнавал-ревю и конкурс за красота на живи котки. В МОЛ Габрово от 14 часа стартира Детски мини карнавал.
В 12.00 ч. започва Дикси бенд парадът на ул. „Радецка”.
В18.00 ч. Ще започне карнавалното шествие, което ще премине по бул. „Априлов” (от МОЛ Габрово), пл. „Възраждане”, ул. „Брянска” (до Дом на хумора и сатирата).
Тази година ще се режат две опашки– една котешка и една драконска, тъй като 2012-та е годината на Дракона.
За да стимулира участието на повече хора, Общината определи 1000 лева награда за този, който със собствени сили и със своя идея успее да ни разсмее.
След карнавалното шествие, в 20 часа, на площад “Възраждане” започва празничен концерт.
Занаятчийският базар, който ще се проведе от 14 – 19 май (до библиотека „Априлов-Палаузов”) цели популяризиране на марката „Габрово”. Идеята е да се даде възможност на всеки, не само да се докосне до типично габровски изделия, носещи характерните черти на габровския хумор, но и да отнесе със себе си сувенир, свързан с града и региона.
За пръв път в Габрово ще има открити сцени на три места в града.В периода 14 - 19 май, на пл. „Възраждане”, от 18.00 часа ще се изявяват читалищни състави и любителски групи, а от 20.30 ч. популярни групи и изпълнители. От 16-ти до 19 май на ул. „Радецка” ,от 19.00 ч., ще се представят габровски музиканти. На 17- ти и 18 май в спортна зала „Орловец” ще има спортни демонстрации и концертна програма, като за 18-ти, от 19.00 ч., е предвиден фолклорен танцов спектакъл на фондация „Сила за живот” - „Танцувам не по-различно от теб»
"Идеята за създаването на тези сцени е взета от габровци, които не веднъж са казвали, че не искат карнавален площад, а искат карнавален град. Търсим възможност да задоволим повече вкусове и да удовлетворим различни желания. Наличието на повече сцени, тематично различни, дава възможност за избор – къде да бъдеш и кого да гледаш”, каза кметът Таня Христова. Предвидени са съпътстващи събития и още редица инициативи.
В Градинката до театъра ще са разположени Художествени ателиета на детските школи по изкуствата в града.

Христо Цонев

Tweet

Габрово байк

Приятели

Смолян
Уеб дизайн и изработка сайтове
България - бъди информиран
ДА или НЕ
Илюзионистът

Кой е онлайн

В момента са 0 users и 1 гост online.Етър
Боженци
Библиотека Априлов Палаузов
Дом на хумора и сатирата

Последвайте ни в

Не пропускайте:

Анкета

Колко често се усмихвате?: