"Какво написахме и какво предстои" - Момчил Цонев и Даниела Цонева в Книжарница "Хеликон" - Габрово

Дата: 
Вторник, 26 Април, 2011 - 18:00

хеликон„Какво написахме и какво предстои” – това е мотото на събитието на 26 април, когато авторите Момчил Цонев и Даниела Цонева ще представят своята историческа колекция "Габрово - живият град" пред габровската публика. Събитието е от 18 часа в книжарница "Хеликон" в Мол Габрово. За първи път от началото на колекцията през 2009 г. двамата автори ще разкажат подробно за идеята и концепцията на своите издания и какво предстои да бъде публикувано в колекцията с книги за габровското минало. Събитието се осъществява по покана на голямата книжна верига "Хеликон".
Досега в историческата колекция на Момчил Цонев и Даниела Цонева са публикувани изданията "Имало едно време в Габрово" и "Габрово и габровци в старата книжнина. Т. 1. Пътеписи (1662-1878 г.)".
Фотографското издание "Имало едно време в Габрово" включва 426 архивни фотографии и 30 илюстрации на старо Габрово от 70-те години на ХІХ век до 70-те години на ХХ век - столетието, в което градската архитектура на индустриалния център претърпява уникална промяна.
Габрово и габровци в старата книжнина. Т. 1. Пътеписи (1662-1878 г.)” анализира 22 чуждестранни и 12 български пътеписи от 1662 г. до Освобождението през 1878 г. Предимство е и включването в края на изданието на антология с оригиналните пътеписни текстове.
Историческата колекция „Габрово – живият град” се издава от Фондация за българска литература и Обществен комитет „Васил Левски” – Габрово. Книгите могат да бъдат открити във всички габровски книжарници, както и в онлайн магазините за книги.

Tweet

Габрово байк

Приятели

Смолян
Уеб дизайн и изработка сайтове
България - бъди информиран
ДА или НЕ
Илюзионистът

Кой е онлайн

В момента са 0 users и 3 гости online.Етър
Боженци
Библиотека Априлов Палаузов
Дом на хумора и сатирата

Последвайте ни в

Не пропускайте:

Анкета

Колко често се усмихвате?: