Изложба „Срещи Габрово-Тун 2011"

Дата: 
Понеделник, 10 Октомври, 2011 - 17:00

Габрово ТунВ юбилейната 15-та година от възникването на партньорството между Община Габрово и град Тун, Швейцария, габровци ще имат възможност да присъстват на нова кулминация в културния обмен между двата града.
На 10 октомври 2011 година /понеделник/ от 17.00 часа в Художествена галерия „Христо Цокев” ще бъде открита изложба-базар от живописни платна по съвместния проект „Срещи Габрово-Тун 2011 в Художествено ателие КУЛТУРА НА ГРАНИЦАТА”.

Четири художнички – Мирям Хелфенбергер и Пиа Шлепи от Тун и Антония Баракова и Ивилина Кунева от Габрово пресъздаваха и интерпретираха през август и септември в художественото ателие в с. Сърнино /близо до българо-румънската граница/ своето виждане за ГРАНИЦАТА, разбирана като пространство, време, място, но и като най-краткия път, през който могат да се прехвърлят мостове – т.е. границата, която не само разделя, но и свързва.

След закриване на изложбата в Габрово, тя ще бъде показана в София през месец ноември тази година. Домакин ще бъде Посолството на Конфедерация Швейцария в България.

За откриване на изложбата в Габрово от Тун пристига госпожа Жасмина Щалдер, инициатор и ръководител на съвместния проект. Част от набраните средства от продажбата на картините ще бъде предоставена за бъдещи съвместни проекти между двата партньорски града.

Община Габрово

Tweet

Габрово байк

Приятели

Уеб дизайн и изработка сайтове
България - бъди информиран
Български имоти
Новини от Габрово
Илюзионистът

Кой е онлайн

В момента са 0 users и 1 гост online.

Етър
Боженци
Библиотека Априлов Палаузов
Дом на хумора и сатирата

Не пропускайте:

Последвайте ни в

Габровски Оферти

Анкета

Колко често се усмихвате?: