Изложба с творби на Рабиндранат Тагор

Дата: 
Четвъртък, 28 Юли, 2011 - 18:00

изложбаВ навечерието на 150 годишнината от рождението на големия Рабиндранат Тагор, Община Габрово и посолството на Индия организират изложба на 45 плаката с негови рисунки в Историческия музей.
„Един от великите синове на Индия, уникална личност с безброй превъплъщения…“ – това са само част от опитите за охарактеризиране на големия Рабиндранат Тагор.
Първият азиатец, носител на Нобелова награда през 1913 г., Тагор си спечелва славата на всепризнат драматург, поет, текстописец, учител, философ и хуманист. Първата си драматична опера написва едва на двадесетгодишна възраст. Следват над 2000 песни и създаването на Рабиндра – сангиит – важен жанр в Бенгалската музика, която е кръстена на самия него. Единственият поет, който е композирал националните химни на две страни – Бангладеш и Индия.

На шестдесетгодишна възраст той насочва творческата си енергия към изобразителното изкуство и за двадесет години успява да създаде забележителна колекция от произведения. Част от тях ще можете да видите на 28 юли 2011 година от 18 часа в Регионалния исторически музей.

Tweet

Габрово байк

Приятели

Смолян
Уеб дизайн и изработка сайтове
България - бъди информиран
ДА или НЕ
Илюзионистът

Кой е онлайн

В момента са 0 users и 1 гост online.



Етър
Боженци
Библиотека Априлов Палаузов
Дом на хумора и сатирата

Последвайте ни в

Не пропускайте:

Анкета

Колко често се усмихвате?: