Изложба "Вино и мед"

Дата: 
Събота, 5 Февруари, 2011 - 11:00

БоженциПо повод Деня на Св. Харалампий, покровител на пчеларите, Архитектурно-исторически резерват “Боженци” Ви кани на гости на 5 февруари /събота/ след 11 часа. Ще имате възможност да посетите изложбата “ВИНО И МЕД” в залата на Старото школо, посветена на Трифон Зарезан и Свети Харалампий.
Изложбата представя автентичен домашен кът, пчеларски инвентар и рецепти за лечение с пчелни продукти. От древността до наши д...ни медът, оставен за 40 дена под иконата на Св. Харалампий, се е използвал за лечение на всякакви болести – плеврит, бронхити, язви на стомаха и дванадесетопръстника. Като например: при разширени вени – за поддържане еластичността на съдовете - цветен прашец по 1 чаена лъжица 3 пъти дневно. Прашецът може да се комбинира с пчелен мед в съотношение 1:2 или 1:1 и се приема по 1 супена лъжица 3 пъти дневно преди ядене с половин чаша топла вода.
Ще има демонстрация за пречистване на вощина и получаване на чист восък в работилница /менгема/ от 1815 г. с оригинален механизъм и технология от същото време.
Всички музейни обекти също ще бъдат отворени за посетителите на селото.

АИР "Боженци"

Tweet

Габрово байк

Приятели

Уеб дизайн и изработка сайтове
България - бъди информиран
ДА или НЕ
Новини от Габрово
Илюзионистът

Кой е онлайн

В момента са 0 users и 3 гости online.

Етър
Боженци
Библиотека Априлов Палаузов
Дом на хумора и сатирата

Последвайте ни в

Не пропускайте:

Анкета

Колко често се усмихвате?: