За проект "Домашно кино"

Орловска 10Има едно място в Габрово, където може да гледате кино в домашна обстановка. Това е галерия Орловска 10, а проектът се казва „Домашно кино”. Попитахме галеристите за тази алтернативна идея.

Какво е проект „Домашно кино”?

Орловска 10: Всички в екипа на галерия Орловска 10 сме любители на кино класиката. Оказа се, че имаме някаква колекция от интересни филми, събирани с годините от най-различни места – от бензиностанции, от пътешествия в чужбина, от притурките на вестници и списания, подаръци от приятели. Решихме да споделим тези филми с хората, които също ги харесват или са пропуснали да ги гледат. Пространсвото на галерията е уютно и подходящо да събере публика до двайсетина човека. Може да допълним изживяването с чаша чай, горещ шоколад по домашна рецепта или освежителна напитка, а след филма да поговорим за мислите, които са ни дошли, за настоящата изложба в галерията или за темите от живота въобще. Всеки е добре дошъл!

Какъв тип филми прожектирате?

Орловска 10: Прожектираме филмите, които ни харесват. Повечето са стари и по различен начин са останали в историята на световното кино.

Сигурно има голям интерес?

Орловска 10: За вече близо четири месеца се оформи група от редовни посетители, с които станахме и приятели. Интересът не е толкова голям, колкото очаквахме в началото – винаги остават свободни места.

Може би хората не знаят, че е с вход свободен?

Орловска 10: Да, посещението е напълно безплатно и това е обявено навсякъде. Може би все още не са свикнали с възможността да си доставят приятно прекарване в алтернативно пространство. По принцип наблюдаваме как хората надничат в галерията, но не смеят да влязат в нея. А всичко, което правим, е насочено към жителите и гостите на Габрово.

Какво е посланието ви към тези, които не се осмеляват да посетят „Домашно кино”?

Орловска 10: Просто да дойдат!

Share this

Габрово байк

Приятели

Уеб дизайн и изработка сайтове
България - бъди информиран
Български имоти
Новини от Габрово
Илюзионистът

Кой е онлайн

В момента са 0 users и 1 гост online.

Етър
Боженци
Библиотека Априлов Палаузов
Дом на хумора и сатирата

Бъдете информирани

Абонирайте се за последните новини!

Последвайте ни в

Предстоящо:

Анкета

Смятате ли, че следващата среща на върха между Бразилия и Европейския съюз трябва да се проведе в Габрово?: