Започна майсторската надпревара в Етъра

етъраОт днес седем майсторки на плетива от царевична шума- беленица- ще се състезават в Майсторско състезание в АЕК „ Етър” като част от програмата за „Международния панаир на народните занаяти- Етър 2010”.
В 13.30 часа в Архитектурно- етнографския комплекс "Етър" пред Саковата къща започна майсторската надпревара. Участничките в надпреварата са от цяла България: Величка Михайлова Стоянова, гр. Попово; Радка Ганева Радева, гр. Попово; Пенка Пантелеева Николова,гр. Габрово; Верка Симеонова Цанева,с. Смиловци, община Габрово; Иваничка Георгиева Миланова, гр.Разград; Кина Стефанова Хицова,гр.Севлиево; Жулиета Панайотова Георгиева, гр.Пловдив.
Беше показан и задължителния предмет от фонда- стъпка/изтривало/ от царевична шума, който майсторките трябва да изработят в рамките на четирите дни на състезанието, заедно с още един предмет по тяхно желание.
Жури в състав- председател Величка Георгиева, член на Управителния съвет на Задругата на майсторите на народните и художествени занаяти, Иванка Лилова – етнограф – специалист, Росица Бинева – уредник отдел „Заняти” ще оценят царевичните плетива, като победителят ще бъде обявен в традиционна „Вечер на майстора". Победителят ще получи- "Сребърна хлопка", почетен диплом, парична награда и право на изложба-базар през месец септември 2011 г. в Изложбената зала на комплекса.

Всички, които имат желание да наблюдават работата на майсторките на плетивата от царевична шума- беленица, нека заповядат в Архитектурно- етнографски комплекс „ Етър” по време на „Международен панаир на народните занаяти- Етър 2010”.

Христиана Стефанова

Tweet

Габрово байк

Приятели

Смолян
Уеб дизайн и изработка сайтове
България - бъди информиран
ДА или НЕ
Илюзионистът

Кой е онлайн

В момента са 0 users и 4 гости online.Етър
Боженци
Библиотека Априлов Палаузов
Дом на хумора и сатирата

Последвайте ни в

Не пропускайте:

Анкета

Колко често се усмихвате?: