Загубихме и втората среща със Сърбия, но оставаме с надеждата за успех в Турция

Женският национален отбор по волейбол допусна нова загуба от Сърбия в последен мач от група "А" на Европейската волейболна лига, отстъпвайки този път с 1:3 гейма.

В мач продължил час и четиридесет минути, нашите момичета започнаха отново сковано, което се отрази не само върху тяхната игра, а и върху резултата. Първото техническо прекъсване дойде при 8:6 за южните ни съседки, но при втората разликата набъбна на цели 7 точки - 16:9. И след това, на терена имаше един отбор, този на гостенките. При 23:10 публиката, която отново бе изпълнила зала "Орловец" сигурно усещаше участта от вчерашния ден. В този момент на сервис застана разпределителката Ненова и последва великолепна серия от 9 точки, но геймът в крайна сметка бе за Сърбия.

Вторият гейм започна точка за точка, но при паузата отново "плавите" имаха преимущество в резултата - 8:6. Нашите момичета в тези минути намираха трудно противодействие на снажните си съпернички и позволиха да бъдат надиграни с 25:15.

Всичко позитивно, с което можем да запомним двата сблъсъка със Сърбия се случи именно в третия гейм, а нашите момичета се раздадоха на 100%. Първото прекъсване дойде при 8:2 за нас, втората техническа пауза при 16:11, а в последствие резултатът достигна и до 21:15. Разликата в точките най-вероятно поуспокои възпитаничките на Драган Нешич и с лека ръка започнахме да пропиляваме възможностите си, а това бе добре дошло за победителките в нашата група, които стигнаха до озравняване при 24:24. След няколко размяни на точки, нашите успяха да затворят гейма при 31:29 с две точки на капитанката Ева Янева дошли след атака и блок.

Успехът в този трети гейм окрили нашите момичета, които започнаха вихрено и четвъртата част - 8:3 при първата техническа пауза. И когато трябваше да продължим в това темпо, допуснахме момичетата на старши-треньора Терзич не само да се върнат в гейма, но и да поведат с 16:15. При 21:20 за тях, наша атака бе завършена успешно, но съдийска грешка не ни позволи да изравним. Това се оказа и преломният момент в двубоя, а за опитен състава като сръбския не бе проблем да доведат нещата до крайното 25:21 и 3:1 гейма.

Въпреки двете поражения, нашите момичета в края на тази седмица ще играят във финалната четворка, като домакин ще бъде Турция, а жребият за определяне на 1/2-финалните двойки е предвиден за днес.

Tweet

Габрово байк

Приятели

Смолян
Уеб дизайн и изработка сайтове
България - бъди информиран
ДА или НЕ
Илюзионистът

Кой е онлайн

В момента са 0 users и 1 гост online.Етър
Боженци
Библиотека Априлов Палаузов
Дом на хумора и сатирата

Последвайте ни в

Не пропускайте:

Анкета

Колко често се усмихвате?: