Етърски панаир 05.09.2010

Днес третия ден от Панаира на занаятите в АЕК Етър бе не по-малко безинтересен от вчера. Днешния ден беше богат на фолклорни изяви на сцената в Етъра. Първи на сцената ни поздравиха от Фолклорен ансамбъл „Сивек” гр.Габрово. Разнообразния им репертоар разгорещи публиката следяща събитието на живо. След около 20 минути на сцената се подредиха изпълнителите от Групата за автентичен фолклор при читалище „Габрово” гр.Габрово. Както казва тяхното име те наистина пресъздадоха автентични сцени от нашето далечно минало. Феномените в българския фолклор Елица Тодорова и Стоян Янкулов-Стунджи пък направо взривиха публиката на панаира на занаятите. Техните едновременно традиционни и модерни изпълнения радваха зрителите от всички възрасти. Дори седящите места да бяха запълнени, много хора застанаха отстрани прави да погледат гръмкото изпълнение на двамата финалисти от Евровизия.
По-късно двамата виртуози на народната музика Веселин Кузмов-гайда и народната певица Диана Иванова ни показаха, че владеят до съвършенство изпълнението на народни произведения. Нестихващите аплодисменти и постоянно увеличаващата се публика допълнително повдигаше настроението на панаира. След изпълненията на виртуозите на народната музика на сцена се изявиха множество индивидуални изпълнители които също забавляваха публиката.
Утре за отбелязване на Деня на Съединението на Княжество България и Източна Румелия ще се проведе демонстрация-възстановка на събитията от онова време. Благодарение на Национално дружество „Традиция” ще се пренесем в автентичното пресъздаване на събитието. А по-късно на утрешния ден Панаира на народните занаяти ще бъде официално закрит.

Габрово байк

Приятели

Уеб дизайн и изработка сайтове
България - бъди информиран
Български имоти
Новини от Габрово
Илюзионистът

Кой е онлайн

В момента са 0 users и 1 гост online.

Етър
Боженци
Библиотека Априлов Палаузов
Дом на хумора и сатирата

Не пропускайте:

Последвайте ни в

Анкета

Колко често се усмихвате?: