Етърски панаир 04.09.2010

Днес официално бе открит панаира на занаятите в АЕК Етъра. Кметът на Община Габрово Николай Сираков и други официални лица изрекоха приветственото си слово към габровци и гостите на града.
откриване
откриване
Няколко фолклорни колектива изпълниха своите произведения пред постоянно увеличаващата се публика. Първи на сцената се качи Фолклорния ансамбъл „Габровче”. Тяхната дълга и разнообразна програма забавляваше хората по време на изпълненията. Хореографът на ансамбъл „Габровче” г-н Лъчезар Захариев сподели, че е постигнал всичко това с хиляди тренировки, но най-важния фактор бил желанието на децата да творят макар и не в занаятчийската сфера. Накрая на тяхното изпълнение се изви далго хоро, което събра почти всички на поляната.
Второто изпълнение беше на Фолклорна група Здравец гр.Габрово. Те изпълниха няколко прави хора, традиционни народни песни и др. Интереса зрителите не стихваше както и техните аплодисменти. Публиката постоянно се увеличаваше.
По-късно Женската Фолклорна формация при Народно читалище „Паисий Хилендарски”1908г. с.Градница, се подреди прилежно на сцената и започна своето изпълнение. Голямо впечатление прави перфектната организация на формацията. Говорителката на „хора” прилежно ни информираше за произведението и изпълнителите, които ще чуем.
откриване
откриване
откриване
Накрая Естрадно-духовия оркестър на гр.Севлиево се подреди на сцената. Удивителния Биг Бенд Севлиево ни впечатли още с първото си изпълнение. Те поднесоха на многобройната публика уникални интерпретации на стари народни песни.
Духов оркестър
В началото на панаирното изложение голямо впечатление ни прави бранда на водката “Back in USSR”. Находчивите търговци умело промотираха своите продукти пред заинтригувани гости на събитието. Бранда се предлага също в САЩ и Германия. Габровски търговци също са изявили желание да дистрибутират този продукт със „Дъх от соца”. Дистрибуторите се хвалят че вече 2 години Молдовския продукт добре се харчи в България.
Руски изложители
Руски изложители
По-нататък срещаме скромната сергийка на майстор-гадуларя Недялко Братов. Дългогодишния диригент споделя, че наистина на трудния за ползване музикален инструмент се прави още по-трудно. За момента няма никакви желаещи да усвоят тънкостта на гадулката. Майстора споделя, че за него това е хоби с малка възвращаемост.
Гъдулки
Срещнахме се и с ковача Майстор Димитър, който с охота ни разказва най-черния занаят. Наследил го е от баща си и сега неговия син се учи да работи с ковашкия чук. Та нали това е и занаята на основателя на Габрово- Рачо Ковача. Много специфичен и капризен занаят споделя още големия майстор.
Ковачи
Чуждестранните изложители също не останаха незабелязани. Имаше гости от Мароко, Англия, Румъния, дори Япония. Тези изложители не останаха без работа цял ден постоянно имаше по около 10-тина души да гледат какво творят чужденците.
Мароко
Англия
Румъния
Япония

Габрово байк

Приятели

Уеб дизайн и изработка сайтове
България - бъди информиран
Български имоти
Новини от Габрово
Илюзионистът

Кой е онлайн

В момента са 0 users и 1 гост online.

Етър
Боженци
Библиотека Априлов Палаузов
Дом на хумора и сатирата

Последвайте ни в

Габровски Оферти

Анкета

Колко често се усмихвате?: