Един архитект рисува Габрово

dom na humoraОт 8 до 12 септември т.г., в изпълнение на проекта „Развитие на устойчива градска среда посредством междурегионално сътрудничество”, в Габрово ще се проведат Дни на градското планиране.
В рамките на тази инициатива, още в първия ден 8 септември в 17.30 ч. в Дома на хумора и сатирата ще бъде открита изложбата „Рисунки от Габрово” на арх. Спиридон Ганев. За първата си гостуваща изложба в столицата на хумора авторът е подбрал колекция от 30 черно-бели графични рисунки, представящи емблематични за Габрово сгради и паметници. Интересен е погледът на твореца към архитектурното богатство на града, а рисунките му създават усещане за нещо непреходно и вечно.
Върху белия лист са оживяли приказни кътчета, които габровци едва ли забелязват в забързаното си ежедневие, но чиято красота сега имат възможност да преоткрият – прекрасните мостове над река Янтра, търговската улица, старата часовникова кула, красивите църкви, старите къщи в центъра, сградите на читалището, библиотеката, Дома на културата, Общината, както и редица паметници.
Изложбата е своеобразна разходка из Габрово с опознаване на градските забележителности, така че е еднакво интересна както за всички габровци, така и за гостите на града.

Арх. Спиридон Ганев е един от най-изявените съвременни архитекти в България. Специализирал е архитектура и градоустройство в Париж. Като ръководител на колектив е работил по редица значими проекти: Общия устройствен план на София, Югозападния университет в Благоевград, Американския университет в България, булевардите „Мария Луиза”, „Ботевградско шосе” и „Евлоги Георгиев” в столицата, жилищни квартали в София, Варна, Благоевград и Сандански и др. Има участия в 20 архитектурни и градоустройствени конкурса, 12 конкурсни журита и 13 международни комисии. Представил е 24 самостоятелни графични изложби у нас и в чужбина. Отличен е с медал „Климент Охридски”, Златна значка „Майстор Кольо Фичето”, Златна значка на САБ и Почетен знак на Столична община. От 1970 г. е член на Съюза на архитектите в България, а през последния мандат (2007 – 2010 г.) е негов председател.

Tweet

Габрово байк

Приятели

Уеб дизайн и изработка сайтове
България - бъди информиран
Български имоти
Новини от Габрово
Илюзионистът

Кой е онлайн

В момента са 0 users и 3 гости online.

Етър
Боженци
Библиотека Априлов Палаузов
Дом на хумора и сатирата

Не пропускайте:

Последвайте ни в

Габровски Оферти

Анкета

Колко често се усмихвате?: