Дърво с корен 2010

дърво с коренИма ли дърво, което за вас е нещо много повече от дървен материал? Което за вас е значимо, ценно, лично? Което е важно за пространството, в което живеете, или се вписва в ритъма ви на живот – всекидневния или празничния?
Такива дървета, истории и разказвачи иска да събере конкурсът на фондация „ЕкоОбщност”. Фондацията търси дървото с корен - с история, произход, традиция, принадлежност, с връзка с живото, с природата, със земята.
Разкажете и покажете защо това дърво е различно и с какво – за вас, вашето семейство, приятели, съученици или съграждани и защо искате за него да научат повече хора и то да бъде отличено. Напишете историята му, животът му днес, но и как бихте искали да продължи тази история?
Дървото може да е герой в лична история, в историята на общност, място или селище, в ритуал или традиционен празник, в легенда, предание или вярвания, в спомен или мечта. Може да е рядък вид, природна забележителност, свещено дърво или просто дървото, под чиято сянка сте слушали приказки от баба...
Конкурсът „Дърво с корен” е част от международен проект „Европейско дърво на годината”. Осъществява се с подкрепата на Държавния фонд по околна среда на Република Чехия, Министерството на околната среда на Република Чехия, Фондация „Партньорство” – Чехия, Адвенчър нет, National Geographic Bulgaria и NG Kids Bulgaria.

В конкурса “Дърво с корен 2010” могат да участват всички – индивидуално или като група хора, училищен клас, местен клуб, и т.н. Номинации могат да изпращат и фирми, институции, читалища, музеи, НПО и др.
Достатъчно е да имате желание да разкажете за вашето дърво и да изпратите до 15 октомври 2010 г. неговата номинация на електронна поща:

или по стандартна поща на адрес:
София 1612, ул. “Феликс Каниц” 13
Фондация “ЕкоОбщност”
За конкурса “Дърво с корен 2010”.

Снимки от конкурса миналата година може да видите на официалната страница на конкурса Tree of the Year

Повече за правилата на конкурса може да видите в официалната страница на фондация "ЕкоОбщност" или като изтеглите файла по-долу.

Attachment Размер
Obyava_Darvo_s_koren.pdf 398.07 KB
Share this

Приятели

Сайт за запознанства на габровци
Уеб дизайн и изработка сайтове
Български имоти
Блог за икономика и финанси

Кой е онлайн

В момента са 0 users и 0 guests online.

Библиотека Априлов Палаузов

Предстоящо:

Последвайте ни в

Анкета

Карате ли велосипед?: