Домът на хумора и сатирата открива новия сезон с поредица от интересни изложби

дом на хумораИзтече времето на изложбите от 6-те конкурсни раздела на XX-то Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата. От края на м. септември екипът на Дома на хумора и сатирата поетапно аранжира нови изложби в експозиционните зали, като първите от тях представят творби от музейния художествен фонд „Хумор на народите”, а следващите ще бъдат гостуващи.

От 29 септември т.г. любителите на хумористичната фотография ще могат да се насладят на впечатляваща колекция весели снимки от цял свят. Под надслов „Кажете „Зеле”!” в изложбата са включени 67 творби на 32 автори от 20 страни (Австрия, Аржентина, България, Великобритания, Германия, Гърция, Израел, Иран, Казахстан, Корея, Литва, Малайзия, Монголия, Русия, САЩ, Северна Ирландия, Словения, Украйна, Унгария и Чехия). Някои от фотографиите са участвали в едноименния конкурсен раздел на Международното биенале, други са дарени от авторите след техни гостуващи самостоятелни изложби, а повечето се показват за първи път пред публика. Изложбата ще продължи до 10 декември т.г.

Другата интересна изложба събира под общ покрив две тематични колекции от карикатури.
„Близки срещи от трети вид” звучи научно, но за изследователите на НЛО и за любителите на истории за летящи чинии това са просто срещи на живо с извънземни обитатели. Макар темата да е особено актуална с приближаването на 2012 г. и разпространяващите се предсказания за края на света, от представените творби се вижда, че художниците отдавна се вълнуват от срещата на земните жители с извънземния разум и с много въображение и чувство за хумор я интерпретират в своите карикатури. В тематичната колекция са включени творби на 24 автори от 15 държави.
Втората колекция карикатури също е тематична – „Котешки истории” – и е посветена на гальовния домашен любимец. 25-те творби на художници от 11 страни показват различните лица и характери на котките, както и многовековното им присъствие в живота на човека.
Изложбата с двете колекции карикатури ще продължи до 8 ноември т.г.

Дарина Маринчевска

Tweet

Габрово байк

Приятели

Уеб дизайн и изработка сайтове
България - бъди информиран
Български имоти
Новини от Габрово
Илюзионистът

Кой е онлайн

В момента са 0 users и 1 гост online.

Етър
Боженци
Библиотека Априлов Палаузов
Дом на хумора и сатирата

Не пропускайте:

Последвайте ни в

Анкета

Колко често се усмихвате?: