Домът на хумора и сатирата и Община Габрово в Китай – защо пък не!?!

1В началото на месеца /4 – 9 ноември 2012/ директорът на Музея „Дом на хумора и сатирата” – Габрово г-жа Татяна Цанкова и заместник-кметът на Община Габрово г-н Климент Кунев бяха официални гости на откриването на 6-я Международен фестивал на карикатурата в град Дзясин, Китай. Габровската официална делегация прелетя разстоянието до източния град Дзясин заедно със специално селектирана изложба от фонда на Дома на хумора, озаглавена от китайските приятели на институцията „Карикатури от Габрово, България”. Интересна подробност около изложбата е фактът, че за пръв път българска карикатура стъпва в град Дзясин – общо 146 творби на 52-ма български майстори - класици и съвременници - от 20-и и 21-ви век.

Поканата за гостуване бе получена от Центъра за карикатура „Red man” и Градското управление на Дзясин. Друга важна подробност е подписването на специално споразумение между заместник-кметовете на Дзясин и Габрово за сътрудничество в областта на културата, карикатурата и изкуствата. Именно те са в основата на затопляне на отношенията между двата града и двете държави.
Международното биенале на хумора и сатирата в изкуствата – Габрово получи висока оценка от китайските карикатуристи, като бе определено като водещо в областта на хумористичните изкуства.
Г-жа Цанкова и г-н Кунев изненадаха приятно домакините с традиционни габровски дарове – сувенири и представителни каталози и издания, рекламиращи българската столица на хумора.

2
Г-н Кунев получава инструкции от домакините преди подписване на споразумението.

2
Г-жа Цанкова и Г-н Кунев пред сцената на 6-я Международен фестивал на карикатурата.

3
Подписване на споразумението между Габрово и Дзясин

4
Г-н Кунев връчва специален дар от Габрово.

5
Г-жа Цанкова и Г-н Кунев с акредитиран от Пекин журналист пред плаката на габровската изложба.

7
Г-жа Цанкова и преводачката Нина на фона на изложбата „Карикатури от Габрово, България”.

Tweet

Габрово байк

Приятели

Смолян
Уеб дизайн и изработка сайтове
България - бъди информиран
ДА или НЕ
Илюзионистът

Кой е онлайн

В момента са 0 users и 0 guests online.Етър
Боженци
Библиотека Априлов Палаузов
Дом на хумора и сатирата

Последвайте ни в

Не пропускайте:

Анкета

Колко често се усмихвате?: