Дни на градското планиране Габрово 11.09.2010

Дни на градското планиранеДнес на пл.Възраждане в Габрово се проведе четвъртия последен ден от Дните на градското планиране. Водещ на събитието беше DJ Teddy Georgo. След кратко представяне отборите се подредиха по работните им места. Всеки тим разполагаше с по 100 блока YTONG. В надпреварата се включиха 8 отбора с по 4-5 човека. Впечатление прави участието на множество младежи. Както в отборите така и в организацията на това събитие.
А ето и самите отбори:
Фантазия, Будаволци, Промил, Барака ООД, Врабчета, Черешката, Колелото, Мислителите

Дни на градското планиране
Дни на градското планиране
На начинаещите строители помагаха 4-ма квалифицирани архитекти от Габрово. Бавно, но стабилно площада се изпълваше с хора. За останалите малки участници бяха организирани различни занимания. Моделиране на икебана, изработване на питки, рисуване с различни материали и украса на грънчарски изделия. Отборите постепенно постигаха своята идея. И до 14 часа всички бяха готови. Водещия, кмета на гр.Габрово и журито от профилирани архитекти внимателно разгледаха мини постройките на 8-те отбора. След кратка пауза журито се произнесе. Тимовете бяха наградени по различни дисциплини. Наградата за най-чисто място грабна взеха отбора на Фантазия.
Дни на градското планиране
Следващия приз бе за Най-добро художествено оформление- Промил. Най-оригиналната идея беше дошла на ума на три тима- Будаволци, Барака ООД и Връбчетата. Най-доброто конструктивно и инженерно решение беше присъдено на Мислителите, Фантазия, Черешка и Колелото.
Дни на градското планиране
Производителя на продуктите YTONG каза, че досега не му е хрумвала такава идея за употребата на строителните блокчета. С недоволство организаторите споделиха, че не всички участници са спазвали условията за охрана на труда. Петима доброволци получиха награди за активната помощ в организаторите.
При краткото ми интервю с кмета на гр. Габрово разбрах, че е доволен от свършеното днес. Очакванията са му потвърдени, той сподели, че е имало някои недоизгладени неща но впоследствие ще се отстранят. Кмета желае габровци активно да участват в подбора на идеи за нови сезонни проекти. Идеята за утвърждаването на този проект е сериозна каза кмета. Очакванията му са това събитие да стане ежегодно.
Дни на градското планиране
Дни на градското планиране

Share this

Приятели

Сайт за запознанства на габровци
Уеб дизайн и изработка сайтове
България - бъди информиран
Български имоти
Габрово байк
Илюзионистът

Кой е онлайн

В момента са 0 users и 3 гости online.

Етър
Библиотека Априлов Палаузов
Дом на хумора и сатирата

Бъдете информирани

Абонирайте се за последните новини!

Последвайте ни в

Предстоящо:

Анкета

Колко често се усмихвате?: