ГАБРОВО – ТУН: Които си приличат, се привличат

Дата: 
Петък, 29 Октомври, 2010 - 17:30

Веселата къщаНа 29.10.2010 г. от 17.30 ч. в Дома на хумора и сатирата ще се състои тържествена вечер под надслов „Габрово – Тун: които си приличат, се привличат”. Организатори на проявата са Музеят „Дом на хумора и сатирата” и Професионалната гимназия по туризъм „Пенчо Семов” – Габрово. И двете габровски институции работят по съвместни проекти с побратимения швейцарски град.
В програмата на вечерта ще бъдат открити две изложби.
Габровската художничка Антония Баракова ще представи 30 свои живописни творби. Платната от изложбата „Моят свят” са в характерния стил на художничката – пъстри цветни импресии, наситени с много настроение и предизвикващи приятни емоции.
„На кмета на гр. Тун, г-н Ханс-Уели фон Алмен – с любов” е наименованието на втората изложба. Впечатляващата колекция от 137 фотографии е дело на 7 фотографи от Габрово и 5 фотографи от гр. Тун. Авторите на тази сборна изложба бяха участници в съвместния проект на Дома на хумора и сатирата и Фотоклуба в Тун „Срещи – и с усмивка”. След разменените гостувания в Габрово и Тун колегите-фотографи запечатаха забележителностите и красотите на двата града в стотици фотографии, а общата им изложба бе представена в Габрово и в Тун. Сега авторите предлагат нови фотоси от пътешествията си – една своеобразна разходка из двата града, видяни през очите на чужденеца.
Интересен акцент в тържествената вечер ще бъде представянето на характерни ястия от националните кухни на България и Швейцария – резултат от съвместния проект „Училищен обмен” между Професионалната гимназия по туризъм „Пенчо Семов” – Габрово и Професионалното училище в гр. Тун. За работа по проекта в Габрово пристига екип от 4 преподаватели и 6 ученици от швейцарското училище. Вечерта младите габровски кулинари ще почерпят с традиционни български ястия, а техните връстници от Швейцария ще демонстрират на живо пред гостите приготвянето на популярен швейцарски специалитет.
За доброто настроение в тържествената вечер ще допринесат и възпитаниците от Музикалното сдружение „Емануил Манолов” – Габрово. Талантливите ученици-стипендианти ще предложат на публиката интересни музикални изпълнения.

Дарина Маринчевска
Музей „Дом на хумора и сатирата” – Габрово

Веселата къща

Share this

Приятели

Сайт за запознанства на габровци
Уеб дизайн и изработка сайтове
Български имоти
Блог за икономика и финанси
Илюзионистът

Кой е онлайн

В момента са 0 users и 1 гост online.

10 причини да посетите Габрово10 причини да посетите Габрово

Етър
Библиотека Априлов Палаузов
Дом на хумора и сатирата

Последвайте ни в

Предстоящо:

Анкета

Карате ли велосипед?: