Българските волейболистки с победа над Великобритания

Женският национален отбор по волейбол записа нова победа в група "A" от Европейската волейболна лига, надигравайки с 3:1 абсолютния аутсайдер в потока Великобритания.
Старши треньорът на нашия тим, Драган Нешич заложи в стартовия състав на някои от своите резервни състезателки, а на скамейката останаха волейболистки като Ева Янева, Тони Зетова, Цветелина Заркова, а Страши Филипова изгледа срещата от трибуните.
Дори и в този си вид, българският тим спечели първия гейм с 25:22, но този успех не дойде лесно, като и при двете технически прекъсвания, точките бяха в полза на нашите гости - 8:7 и 16:12. Вторият гейм протече изненадващо под диктовката на великобританките, които поведоха с 8:5, 16:12 и 18:13, а първото изравняване дойде при 19:19. Вместо да ни подейства като допинг този резултат позволихме да ни бъдат отбелязани лековато нови 2 точки, а в определен момент се стигна и до 23:20 за възпитаничките на старши-треньора Одри Купър. Публиката в габровската спортна зала "Орловец" не спря да подкрепя през цялото време своите любимки, а това даде отражение и върху резултата в следващите 2-3 минути, когато се стигна до ново изравняване 24:24. След грешка при сервиса на влязлата като резерва Заркова и ас на Грейс Картър геймовото съотношение бе изравнено - 1:1. Това бе и едва вторият спечелен гейм за Великобритания във всичките им мачове до момента.
В третия гейм нашите за първи път се оттеглиха и при двете технически паузи с аванс - 8:6 и 16:11, като в крайна сметка затвориха с лекота гейма при 25:16.
Развитието в четвъртия гейм поизнерви Драган Нешич, който при 14:10 за нашите гостенки извади една от големите ни млади надежди Елица Василева и пусна на нейно място капитанката Ева Янева. Самото й присъствие явно внесе нужното спокойствие в играта ни постепенно разликата започна да се топи, за да се стигне до 20:20 и 21:21. До края нашите отбелязаха безответни 4 точки, които им донесоха и победата.
Утре, отново от 19 часа в Спортна зала "Орловец" ще се изиграе и втората среща между двата тима, а следващата седмица идват и мачовете на истината, когато ще ни гостуват сръбските момичета.

Tweet

Габрово байк

Приятели

Смолян
Уеб дизайн и изработка сайтове
България - бъди информиран
ДА или НЕ
Илюзионистът

Кой е онлайн

В момента са 0 users и 3 гости online.Етър
Боженци
Библиотека Априлов Палаузов
Дом на хумора и сатирата

Последвайте ни в

Не пропускайте:

Анкета

Колко често се усмихвате?: