Благотворителен концерт на „Спортист на Габрово 2011”

Дата: 
Четвъртък, 22 Декември, 2011 - 18:30

Спортна зала ОрловецБлаготворителен концерт ще зарадва гостите на тазгодишното издание на „Спортист на Габрово 2011”. В церемонията на 22 декември ще вземат участие две от най-ярките звезди на Фондация „Сила за живот – Пламен Колев”, чиято презентация ще бъде направена по време на шоуто. В концерта ще се включат победителката от „България търси талант” Богдана Попова, участникът в „Байландо” – Кристиян Григоров, както и Кристиан Талев – Криско.

Фондация „Сила за живот” е основана от габровеца инж. Пламен Толев през 2005-та година, който след тежка автомобилна катастрофа остава с трайни увреждания, прикован на инвалидна количка. Организацията има културна насоченост и амбицията да търси и открива даровити певци, танцьори, инструменталисти и рецитатори с физически увреждания, както и талантливи деца в неравностойно положение от цялата страна, за да работи за тяхното интегриране в обществото чрез изкуството. Пламен Толев е основател на Музикалния фестивал за хора с увреждания в Поморие, който организира 6 поредни години. Толев почина в началото на октомври и е номиниран посмъртно за Човек на годината.

Каузата на благотворителния концерт по време на церемонията „Спортист на Габрово 2011” е да събере средства за участие на незрящата Петя Алексиева на Международния фестивал „Омагьосана песен” в полския град Краков. Петя, която впечатли журито на последното издания на фестивала в Поморие, е новото лице на фондация "Сила за живот". 24-годишната пловдивчанка е завършила Музикалната академия в родния си град, специалност "Джаз и Поп изпълнителско изкуство", в момента е преподавателка по джаз пеене. По време на спектакъла ще бъде представена банковата сметка на фондацията, в която ще могат да се внасят дарения.

38 спортисти от 20 клуба са номинирани за Десятката на най-изявените габровски спортисти за 2011-та година. Това стана ясно след направените предложения от лицензираните клубове в града. Състезателите, които ще се борят за званието Спортист номер едно на Община Габрово са представители на 19 вида спорт. Началото на церемонията в четвъртък е от 18:30 часа в спортна зала „Орловец”. Час преди това ще бъде официално открита ледената пързалка пред залата. Специално за това в Габрово ще направят шоу на лед момичетата от клуба на трикратната ни олимпийска медалистка Евгения Раданова - “Айс пик”.

Община Габрово

Tweet

Габрово байк

Приятели

Смолян
Уеб дизайн и изработка сайтове
България - бъди информиран
ДА или НЕ
Илюзионистът

Кой е онлайн

В момента са 0 users и 1 гост online.Етър
Боженци
Библиотека Априлов Палаузов
Дом на хумора и сатирата

Последвайте ни в

Не пропускайте:

Анкета

Колко често се усмихвате?: