АЕК “Етър” презентира своя културен календар за 2011 на борсата в София

ЕтърАрхитектурно- етнографски комплекс “Етъра” за поредна година участва в 28-то издание на “Ваканция и Спа Експо”.
Етъра взе участие в туристическата борса със самостоятелен щанд. С филмови и рекламни материали за спецификата на музея и неговата дейност бе предизвикан интерес сред гостите на изложението. Презентирана бе и хотелската част, построена и обзаведена в хармония с духа на етнографския комплекс.
В дните на изложението бяха сключени и редица договори с туроператорски фирми от България. Посетителите на щанда получиха възможност да се запознаят със събитията от културния календар на музея за новата 2011 година, както и с програмите за хоби- туризъм и работа с деца и включването им във въстановки на по- големи празници от събитийния календар на Етъра.
Представянето на комплекса на туристическата борса бе положително, тъй като бе проявен голям интерес не само от страна на българските туроператори, но и на различни рекламни фирми, туристически телевизии, списания и отделни физически лица.
Демонстрациите на грънчарското колело от майстора Веселин Дамянов допълнително заинтригуваха гостите. Всички, които посетиха щанда на комплекса бяха почерпени със сладки изделия, направени на място от етърския калфа Боян Минчев.
Туристическата борса се проведе в Националния дворец на културата в периода 17- 19 февруари. Изложението бе организирано под патронажа на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, в партньорство с БХРА, БАТА, БТК, Софийски туристически район, Съвет по туризъм - София, Столична община. Общият брой на изложителите беше 290, от които 240 бе броя на българските изложители. Имаше и чуждестранни изложители- туроператорски фирми от Индия, Израел, Венецуела, Сърбия, Испания, Швейцария и други.
В програмата на “Ваканция и Спа Експо” 2011 бяха включени и редица представяния на общини, презентации на фирми, дискусии по актуални проблеми, новости в развитието на туризма.

Христиана Стефанова

Share this

Габрово байк

Приятели

Уеб дизайн и изработка сайтове
България - бъди информиран
Български имоти
Новини от Габрово
Илюзионистът

Кой е онлайн

В момента са 0 users и 1 гост online.

Етър
Боженци
Библиотека Априлов Палаузов
Дом на хумора и сатирата

Бъдете информирани

Абонирайте се за последните новини!

Последвайте ни в

Предстоящо:

Анкета

Смятате ли, че следващата среща на върха между Бразилия и Европейския съюз трябва да се проведе в Габрово?
Да, разбира се
44%
Това би било напълно логично
44%
Не виждам причина да не стане
11%
Общо гласове: 18