АЕК “Етър” открива две изложби

ЕтърВ два последователни дни в Архитектурно етнографски комплекс „Етър”, гр. Габрово ще бъдат открити две изложби. На 21. 04. 2011 г. – Велики четвъртък, преди да започне традиционното боядисване на яйца с растителни багрила, на гостите на музея ще се представи изложбата „Звуци от Балкана”. Тя има за цел да покаже пред широка аудитория традиционните музикални инструменти, характерни за балканджията. Освен народните свирила, изложени като експонати, на текстови табла се дава кратка информация за различните видове инструменти и тяхната характеристика. Посетителите на изложбата ще имат възможност не само да видят самия музикален инструмент, но и да се запознаят с неговия глас, да чуят звученето му. Нейн автор е Илия Вълев, уредник в музея.
На следващия ден – Разпети петък, посетителите на комплекса ще могат да разгледат и изложба на 36 мини-кукли с национални български носии, които са изработени от смолянски майстор. Това е първата инициатива на Българо-бразилската фондация „Русев”, реализирала се в рамките на етнографския музей.
Двете изложби са подредени в малката изложбена зала до билкарницата на етнографският комплекс и всеки ще има възможност да ги разгледа до края на месец май тази година.

Христиана Стефанова
PR към АЕК "Етър"
Етър

Tweet

Габрово байк

Приятели

Уеб дизайн и изработка сайтове
България - бъди информиран
Български имоти
Новини от Габрово
Илюзионистът

Кой е онлайн

В момента са 0 users и 3 гости online.

Етър
Боженци
Библиотека Априлов Палаузов
Дом на хумора и сатирата

Не пропускайте:

Последвайте ни в

Габровски Оферти

Анкета

Колко често се усмихвате?: