Публикация gglushkov

Карнавала по никое време!?!

1
На 6 октомври, на крайречната улица „Аврам Гачев“, габровци и гостите на града ще имат възможността да участват в един по-различен и нетрадиционен карнавал, който освен с нетипичното си за провеждане време ще изненада зрителите и с новата си форма на провеждане. На новоизградената улица ще бъдат разположени като в отделни сепарета 30 карнавални картини, около които хората ще могат свободно да се разхождат и да участват в тях колкото пожелаят.

Новости около археологическия живот в Община Габрово

Днес на нарочна пресконференция в Регионален исторически музей Габрово бе обобщена археологическата година.
Засегнати бяха доста теми, сред които местността „Градище”, новите находки и разкопките по пътя на газовата връзка на Габрово и Севлиево.

Тази година със съдействието на Община Габрово, местността „Градище” са били почистени основните археологически обекти и зидове. Цялостно са открити всички съоръжения, които са били изследвани последно през 70-те години на миналия век. Идната 2013 година екипът археолози, ще търси помощ от различни проекти за възобновяването на разкопките, както и укрепване на старите съоръжения открити преди доста години.

Изложба „Училището и войните” /посветена на 100-годишнината от Балканската война/

1Вчера в Национален музей на образованието бе открито изложение посветено на 100-годишнината от Балканската война. Изложбата представя развитието на учебното дело в Македония, Тракия и Северна Добруджа, останали извън пределите на България след Берлинския конгрес от 1878 г. Под ръководството на Българската екзархия започва усилена дейност за укрепване националното съзнание на българското население в тези земи и издигане на неговата просвета и култура чрез откриване на голям брой училища. Балканските войни са кулминацията на десетилетните усилия за обединение на българския народ. Проследява се развитието на образованието по време на войните, грижата на Министерството на просвещението за нормално протичане на учебния процес. Много учители и ученици отиват доброволци и минават през фронтовете от 1912 до 1918 г.

Изложба на супергерои с мустаци в ДХС

1 В зала 5 на Музея „Дом на хумора и сатирата” посетителите вече се радват на нова изложба. Озаглавена е „Мустакът в действие” и предлага едно любопитно намигване към темата за една част от мъжкото лице. Най-запомнящата се, най-внушителната, ако си служим с балкански категории, а и далеч не само по тези ширини мъжкият мустак е важен знак не само според народопсихологията.

Габрово байк

Приятели

Смолян
Уеб дизайн и изработка сайтове
България - бъди информиран
ДА или НЕ
Илюзионистът

Кой е онлайн

В момента са 0 users и 1 гост online.Етър
Боженци
Библиотека Априлов Палаузов
Дом на хумора и сатирата

Последвайте ни в

Не пропускайте:

Анкета

Колко често се усмихвате?: