Община Габрово организира Екобазар

Дата: 
Четвъртък, 21 Април, 2011 - 10:00

ГабровоЗдравословни и биохрани, билки, информация за екопътеките в областта и възможностите, които предлага Габрово като туристическа дестинация, книги, ангажирани с каузата на екологията и здравословния начин на живот и още много изненади и награди ще предложи базарът, организиран по повод деня на Земята в Габрово.
Той ще се проведе на 21 април, четвъртък, на площад „Възраждане”.
В него участват 12 фирми и организации, свързани със земята и екологията, а освен да си купят интересни и здравословни продукти, посетителите ще могат да се включат и в редица активности.
Десет стари батерии, предадени на щанда на фирма „Екобатери”, ще ви донесат подарък. Също там ще се награждава и предаването на непотребни малки електроуреди – всичко, което можете да донесете в ръка - сешоари, ютии, миксери... От по-големите неработещи електроуреди ще можете да се освободите също на 21 април, но за целта трябва да подадете заявка на безплатния телефон 0800 14 100. Кола на фирмата ще дойде да ги извози от дома ви.
По време на базара, заедно с „Хлебната къща”, ще можете да си омесите и опечете хляб за обяд, а на щанда на „Билкария” ще се запознаете с „житото на фараоните” – лимец - толкова старо, толкова лековито и толкова съживяващо духа и енергията в тялото, колкото никоя друга храна.
Ще можете да порисувате, да си направите маска от природни материали (все пак на 21 май ни чака карнавал) и да изберете маршрут за четирите почивни дни, които следват. Ще се учудите, но дори и Габрово може да предложи на габровци неизследвани кътчета и пътеки.
Инициативата се организира от Община Габрово и идеята е тя да се превърне в традиция. Следващото събитие от подобен род, което ще приюти площадът, е книжен базар по повод деня на славянската писменост и култура - 24 май.

Община Габрово

Tweet

Габрово байк

Приятели

Смолян
Уеб дизайн и изработка сайтове
България - бъди информиран
ДА или НЕ
Илюзионистът

Кой е онлайн

В момента са 0 users и 1 гост online.Етър
Боженци
Библиотека Априлов Палаузов
Дом на хумора и сатирата

Последвайте ни в

Не пропускайте:

Анкета

Колко често се усмихвате?: